Odisco verliest derby

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag speelde Odisco 1 tegen KV Rooi 1 in Olland. De vorige wedstrijd tegen elkaar was erg spannend en werd door Odisco gewonnen. Maar Rooi heeft een aardig binnen-seizoen gedraaid in de hoofdklasse en doet nu volop mee voor het kampioenschap, dus wist Odisco dat het vol aan de bak zou moeten.

Rooi begon sterk en wist snel 0-2 te maken. Hierna kwam Odisco wat beter in de wedstrijd en kon zelfs op een 5-3 voorsprong komen. Rooi was de laatste minuten van de eerste helft toch wat feller, waardoor de ruststand 6-7 was.
Na een flinke peptalk gingen de dames van Odisco met goede moed de tweede helft in. Hier bleek dat Rooi vandaag de betere ploeg was. Odisco miste wat felheid en gretigheid en dit strafte Rooi genadeloos af door 7 doelpunten uit te lopen 8-15. Na een time-out gaven de dames van Odisco nog één keer alles en kwamen daardoor weer stiekem dichterbij. Door hard te werken en vertrouwen te hebben, werd het zelfs 14-15. Met nog een paar minuten leek er nog een stunt in te zitten. Maar Rooi had het laatste woord en zorgde voor een 14-16 eindstand.
De dames van Odisco hebben laten zien met vlagen goed en sterk te kunnen spelen. Maar door even te verslappen in de tweede helft wist KV Rooi het verschil te maken en mag de uitploeg zich de terechte winnaar van deze wedstrijd noemen. Door deze nederlaag komt Odisco in de gevarenzone en zal dus komende weken punten moeten gaan pakken. Zondag speelt Odisco om 13:00 uit in Hapert tegen VVO.