V.l.n.r.: Marc, Dorettie, Albert, Nettie, Dees, Angelique en Jan.
V.l.n.r.: Marc, Dorettie, Albert, Nettie, Dees, Angelique en Jan.

Voorjaarscompetitie van start

Sport

Sint-Oedenrode - Wat een mooi begin van de competitie: 21°C met een stralende zon op een prachtig tennispark in ons eigen Rooi. Wat willen we nog meer; nou, geen blessureleed. Met een stijgende gemiddelde leeftijd in het team GD 35+ wil er wel eens een blessure voorkomen.

Dankzij de nieuwe regeling voor invallers, was er zaterdag gelukkig snel een goede vervanger gevonden: Dorettie, hartelijk bedankt voor je verdienstelijke bijdrage!
Deze eerste competitiewedstrijd werd er thuis gespeeld tegen De Balledonk; een gezellig team uit Heeswijk-Dinther. Keurig om 14.00 uur kon men op twee banen beginnen, een luxe voor het team. Bij het inspelen is men al snel geneigd te denken: 'moet kunnen' of 'wordt spannend' of zelfs 'ook de (voor hen) sterkere spelers hebben weleens een slechte dag…'. Het gevoel voor vandaag was 'moet kunnen'. Het was wel even wennen aan de nieuwe Wilson ballen, maar dat gold natuurlijk ook voor de tegenstander. In de damesdubbel konden Nettie en Dorettie de eerste set net niet naar zich toetrekken, de tweede set wel en zij wisten ook de super tie-break te winnen. In de herendubbel gaven Jan en Marc de eerste set af met 1-6 en wonnen de tweede set met 6-1, helaas verloren zij de super tie-break. Ook beide mixen, met Jan en Dorettie en Albert en Nettie, werden met een super tie-break verloren. De tegenstander bleek toch , in het staartje van de wedstrijd, net iets sterker te zijn. Einduitslag 1-3. Jammer, volgende keer beter.