v.l.n.r.: Sietske Hubens, Maud van de Laar, Bram Seegers, Ralf Dirven en Swinde Berberovic. Mart Habraken ontbreekt op de foto.
v.l.n.r.: Sietske Hubens, Maud van de Laar, Bram Seegers, Ralf Dirven en Swinde Berberovic. Mart Habraken ontbreekt op de foto.

Nieuw Natuurlijk! Sint-Oedenrode bundelt alle krachten

Algemeen

Sint-Oedenrode - De vorming van Meierijstad noopte verschillende Rooise organisaties om ook binnen de grenzen van Sint-Oedenrode te reflecteren. Want als het voor de burgers van Sint-Oedenrode al lastig is om onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld Rooi2000, Centrummanagement, Natuurlijk! Sint-Oedenrode en Stichting Rooi Promotie, hoe moet dat dan zijn voor de nieuwe gemeente? Na enkele maanden van voorbereiding is er duidelijkheid én een nieuw jong bestuur. Zij moet Sint-Oedenrode de komende jaren op sleeptouw gaan nemen. De kick-off avond is dinsdag 10 april in het bestuurscentrum (voormalig gemeentehuis te Sint-Oedenrode. Iedereen is welkom, vooral om mee te sparren over de toekomst.

De onduidelijkheid over welke organisatie waarvoor diende begon steeds meer een doorn in het oog te worden. Bovendien zocht ieder bestuur naar nieuw bloed. Elke vis in de vijver werd meerdere keren gepolst, meer smaken leken er niet te zijn. Toch kan dat niet in een dorp met de omvang van Sint-Oedenrode. Daar moet veel meer talent rondlopen. Arent van Dijk en Arthur Frieser, beiden gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven, wilden graag een vrijwillige rol spelen in het optuigen van een nieuwe organisatie. Een grote groep betrokken Rooienaren kwam bijeen. Hoe nu verder met Sint-Oedenrode? Wat moet onze visie worden? Hoe willen we naar buiten treden? Wat worden de pijlers voor de komende jaren om Sint-Oedenrode aantrekkelijk te maken voor burgers en toeristen? Allemaal kwesties waarover werd gespard. Direct werd duidelijk dat reuzenstappen werden gezet. Er kwam een shortlist van jonge mensen die wel eens een rol van betekenis zouden kunnen spelen. Zij waren er de eerstvolgende meeting bij en prompt meldden ze zich aan als bestuurslid. Is de oude garde daarmee afgeserveerd? Nee hoor, zeker niet. Die kennis, kunde en ervaring blijft als wakend oog aanwezig. Om te adviseren, maar ook om te helpen in de uitvoering.

Hoe komt de nieuwe structuur eruit te zien? Natuurlijk! Sint-Oedenrode bestond al als naam, maar kwam vooral voort uit het Centrummanagement. Het wordt nu de naam van dé instantie in Sint-Oedenrode. Het is de bedoeling dat onder andere het Centrummanagement en Rooi2000 opgaan in deze organisatie. Stichting Rooi Promotie is al bezig om zich op te heffen en zich over te dragen aan Natuurlijk! Sint-Oedenrode. Er wappert straks één vlag die Sint-Oedenrode vertegenwoordigt naar de buitenwacht, maar vooral ook naar de gemeente. Hoe het allemaal exact in elkaar zit? Dat kunt u komen beluisteren tijdens de bijeenkomst van 10 april in het bestuurscentrum van Sint-Oedenrode. Vanaf 19.30 uur wordt daar het nieuwe bestuur voorgesteld, uitleg gegeven over de structuur en de visie tot en met 2025 getoond. Daarnaast wordt iedereen uitgedaagd om mee te denken middels verschillende workshops. Het uiteindelijke doel is om voortaan als één front naar buiten te treden. Eindelijk worden alle krachten in Sint-Oedenrode gebundeld.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week