Afbeelding
Foto: Bart van der Heijden

Prachtige afsluiting Kienehoef Open 2018

Algemeen

Sint-Oedenrode - Van maandag 19 maart tot en met afgelopen zondag is het Kienehoef Open 2018 gespeeld. 413 spelers streden in 420 wedstrijden om uiteindelijk als Kienehoef Open titelhouder van de baan te stappen. We kunnen als organisatie met trots terugkijken op een toernooi waarin we veel extra deelnemers mochten verwelkomen.

De eerste paar dagen van het toernooi voorspelden niet veel goeds. En die voorspellingen kwamen uit. Zaterdag en zondag kon er niet worden gespeeld, waardoor de organisatie voor het helse karwei stond om alle wedstrijden opnieuw te plannen. Gelukkig werd het weer naarmate de week vorderde alleen maar beter en beter. Op zaterdag en zondag kon er zelfs van een heerlijk voorjaarszonnetje worden genoten. De hoogste heren dubbel categorie (HD5) werd gewonnen door Joost Leliveld en Fabio Schrueler. De titel in de hoogste heren enkel categorie (HE3) ging naar Mark Pluk. Hij speelde zijn beide singles tegen Joery Jansen en Leon Thomasse op de finalezondag. De vele toeschouwers genoten van het zonnetje en van het tennis in de hoogste categorie op het Centre Court van onze club. Mark wist achtereenvolgens te winnen met 6-2 6-4 en met 6-3 6-1.
Bij de dames werd de hoogste categorie in de dubbel (DD4) gewonnen door Lisa Kohl en Milou Minderman, die in de finale afrekenden met Michelle Hoogeveen en Maike van Rodijnen. In het enkelspel werd gewonnen door Anne Vercoelen in de DE4. Zij versloeg Sanne Gruijters. Iris Schepens en Paul Nagel wisten de hoogste categorie bij de gemengd dubbel (GD4) op hun naam te schrijven.
Al met al kunnen we spreken van een geslaagd toernooi, met dank aan de inzet van de vele vrijwilligers. De spelers hebben genoten van de vele hapjes die hen gedurende de week zijn voorgeschoteld. Daarnaast werd ook veel waardering uitgesproken voor de flexibilteit van de toernooiwerkgroep, die het ondanks alle tegenslagen toch voor elkaar kreeg het toernooi te herplannen. De toernooiwerkgroep wil op haar beurt alle spelers bedanken voor het meedenken en hoopt de spelers volgend jaar opnieuw te verwelkomen bij onze vereniging!