Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Oversteek Schijndelseweg opnieuw onder vuur

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het Facebook-bericht van de Rooise Marieke Habraken trok vandaag onze aandacht. Het gevaarlijke zebrapad op de Schijndelseweg staat opnieuw in de schijnwerpers.

Om 08.17 uur stond Marieke op het punt om samen met haar kinderen via het zebrapad de weg over te steken, toen de bus richting Schijndel met hoge snelheid de oversteek naderde. 'Wanneer ik mijn eigen leven vanochtend niet gewaagd had door mijn fiets en mezelf voor jouw bus te gooien, had je nu een aantal overstekende kindjes overhoop gereden', schrijft Marieke. 'Eigenlijk moet jij me dus bedanken dat ik je een hoop ellendigheid in je verdere leven bespaard heb. En wanneer ik je met knikkende knieën staand op het zebrapad recht in je ogen kijk, doe je net alsof ik niet besta. Net zoals je met veel te hoge snelheid bijna op onze kids inreed.'

Na het ernstige ongeluk in 2014 waarbij een 11-jarig meisje werd geschept door een auto en het bijna-ongeluk van vorig jaar, waarbij een ongeduldige automobilist een bus inhaalde die afremde voor een overstekend 10-jarig meisje, roept de oversteek tussen de Ollandseweg en de rotonde naar Schijndel voor de zoveelste keer boze reacties op.