Afbeelding

Wie leest Bas Nijhuis de les?

Algemeen

Nijnsel - vv Nijnsel/TVE Reclame houdt aanstaande vrijdag haar tweejaarlijkse sponsoravond. Na Andy van der Meyde en Willem Kieft is het nu de beurt aan de man die wekelijks de fluit hanteert op het hoogste niveau: Bas Nijhuis.

Scheidsrechters staan al sinds ze bestaan ter discussie en dat is met Nijhuis niet anders. En tegenwoordig wordt alles ook nog eens breed uitgemeten, onder een vergrootglas gelegd en tien keer herhaald. Zie dan maar eens iedereen tevreden te houden, dat lukt ook Bas Nijhuis niet. Hij houdt er een aparte stijl van fluiten op na. Zeg maar, een beetje op z'n Engels. Hij laat in het veld zo veel mogelijk passeren, de vaart in het spel houden. Dat is ook een belangrijke taak van de scheidsrechter maar er lopen op de Nederlandse velden natuurlijk ook de nodige watjes rond die snel nogal wat voelen en ter aarde storten. Nijhuis heeft er geen boodschap aan. Hij doet wel aan zelfreflectie, maar maakt daar geen halszaak van.
Vrijdagavond komt hij het een en ander toelichten over zijn carrièrepad, wat waren zijn ambities, heeft hij die bereikt en wat wil hij nog bereiken. Hij is ook internationaal gelouterd dus kan putten uit een rijk arsenaal aan bijzondere ervaringen die hij inmiddels overal in Europa heeft opgedaan, reuze interessant want dat zijn zaken die je nooit leest of waarvan je nooit hoort.
Uiteraard worden de sponsoren ook in de gelegenheid gesteld om hem kritisch te bevragen. Kortom, er wacht de sponsoren van vv Nijnsel/TVE Reclame een uitermate interessante en boeiende avond als zij helemaal worden ingewijd in de vele geheimen van een internationale scheidsrechterscarrière……..