Afbeelding

Bart Kluijtmans in de prijzen op Kampioenschap

Sport

Sint-Oedenrode - Dit weekend werd door de Rooijse ruiters in manege de Pijnhorst Brabantse Kampioenschappen springen voor paarden georganiseerd. Een felle strijd werd geleverd in alle klassen om startbewijzen voor indoor Brabant en/of de KNHS indoor kampioenschappen.

Op zaterdag kwam Bart Kluijtmans aan de start met zijn merrie Her Touch in de klasse B. Met twee foutloze rondes en 78 stijlpunten in de barrage, eindigde Bart en Her Touch met een zesde prijs. Bart en Her Touch gaan over naar de klasse L waarde balken 10 cm hoger liggen. Op zondag in de klasse M eindigde Suzan van Gastel en het paard Gracia Go na twee foutloze manches en een foutloze barrage met een zesde prijs, goed voor een startbewijs op zowel de KNHS kampioenschappen als indoor Brabant. In de klasse Z startte Marwin van den Nieuwenhuijzen het paard Fuji. Deze combinatie eindigde met een negende prijs en startbwijzen voor zowel indoor Brabant als de KNHS kampioenschappen. Ook in de klasse ZZ was Marwin succesvol maar dan met het paard Eton. Met een zevende prijs mag ook deze combinatie aan de start verschijnen op zowel indoor Brabant als de KNHS kampioenschappen.
In de manege in Lieshout werd dit weekend een dressuurwedstrijd verreden. Maud Latijnhouwers verscheen twee keer aan de start met haar paard Imorosa en eindigde in zowel de eerste als de tweede proef met een eerste plaats met respectievelijk 65.3 en 66.7 %.
Kelly van der Heijden startte op deze wedstrijd het paard Winner in de klasse L1. Ook deze combinatie eindigde twee keer met een eerste prijs met 64.7 en 65.3%.