Het Melkwagentje staat vol pure en verse melkproducten.
Het Melkwagentje staat vol pure en verse melkproducten.

Het Melkwagentje: melk en meer

Algemeen

Sint-Oedenrode - Voor pure en overheerlijke boerderijzuivel kunt u voortaan bij 'Het Melkwagentje' terecht. Sinds enkele weken staan Sanny van der Velden en Martijn van de Boom met een wagen vol verse zuivelproducten op verschillende markten in de omgeving en vanaf deze week starten zij met de verkoop van hun producten op de boerderij op Sterrebos 13.

De tap met verse melk staat klaar en de koeling is netjes gevuld met onder andere bakjes chocolademousse, vanillepudding, bavarois en tiramisu. Martijn zet nog net een doos met scharreleieren op tafel als de eerste klant het erf op rijdt. "Wij willen mensen kennis laten maken met pure producten", vertelt Martijn. "Het gros van de producten wordt gemaakt van onze eigen koemelk en deze worden zo min mogelijk bewerkt. Op die manier blijven het eiwitpercentage en de natuurlijke vetten op pijl en dat zorgt voor de lekkere volle smaak."

Naast diverse melkproducten als toetjes, pudding, roomboter, karnemelk en boerenyoghurt, is het assortiment van Het Melkwagentje gevuld met geitenmelk, schapenmelk, buffelmelk en kamelenmelk. "Niet uit eigen stal, maar wel net zo vers en puur", vult Sanny aan.

Op dit moment staan Sanny en Martijn met Het Melkwagentje op de weekmarkt van Eindhoven, Tilburg, Valkenswaard en Oss. Iedere woensdagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur staat Het Melkwagentje uitgestald in Rooi. "Lukt het niet om Het Melkwagentje te bezoeken, dan is het altijd mogelijk een bestelling te plaatsen om deze later op te halen", laat Sanny weten. "Wij hebben ontzettend veel zin om onze producten in Rooi te presenteren en wij hopen dat deze goed in de smaak vallen."

Meer weten over Het Melkwagentje? Kijk voor meer informatie op www.hetmelkwagentje.nl.

Afbeelding