Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: e7da5b
Foto: Henri van Hoorn
Politiek Meierijstad

Meierijstad wil strategische rol bij vastgoedbeheer

Meierijstad - Zelden was de politiek van Meierijstad zo eensgezind als donderdagavond, toen de aanbevelingen van de rekenkamer voor het gemeentelijk maatschappelijk vastgoedbeheer ter sprake kwamen.

Directe aanleiding voor het rapport was de fusie van de drie gemeenten, die elk op haar eigen wijze de eigen gebouwen voor maatschappelijk gebruik beheerde. Bij het bepalen van een uniforme werkwijze keek de rekenkamer ook naar de rol, die de gemeente hierbij zou kunnen spelen. Momenteel ligt die, in de termen van het onderzoeksrapport, ergens tussen 'beheerder' en 'controller'. Zowel het college als de raadsfracties wilden echter de rol op het hoogste niveau, proactief, die van 'strateeg'. Stap voor stap, de ambitie is hoog. De politiek was hiertoe aangemoedigd door het onderzoeksrapport, dat daarvoor uitstekende 'handvatten' bood. Het regende dan ook complimenten aan de rekenkamercommissie. De aanpak van Meierijstad zou ook model kunnen staan voor andere gemeenten.

Er werden slechts enkele vragen gesteld, onder meer wat dit zou betekenen voor niet-gemeentelijke gebouwen waarvoor wel subsidie wordt verstrekt, en hoe te handelen als de financiële en de maatschappelijke doelstelling van een gebouw met elkaar schuren. "Een kaartclubje kan bijvoorbeeld geen marktconforme huur betalen" aldus Peter Verkuijlen (GBM). In het najaar worden de aanbevelingen verwerkt in een nieuwe vastgoednota.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!