Marnita Merks
Marnita Merks

Van Rossum Papgatprijs voor Marnita Merks

Algemeen

Sint-Oedenrode - Super trots zijn de Lèpkes met weer een lid wat de Van Rossum Papgat prijs verdiend. Marnita schaart zich in een illuster rijtje van leden binnen de vereniging. Na Dora en Joan van Hastenberg wordt nu ook Marnita beloond voor alles wat ze voor carnaval doet en heeft gedaan. Tijdens het bekend maken tijdens de prinsenzittingen ging er een oorverdovend applaus door de zaal. Dit geeft aan hoe deze keus gewaardeerd wordt door de carnavalsvierders in Sint Oedenrode.

Marnita is sinds de doorstart van de club lid. Zij is tien jaar lang onderdeel geweest van het bestuur en daarvan was ze één jaar voorzitter. Ze is een van de drijvende krachten achter Boskant kermis, welke ze elk jaar als vereniging in het derde volle weekend van oktober organiseren. Zij was in het verleden verantwoordelijk voor het regelen van de touwtrekteams. Dit was elk jaar een heel getouwtrek, maar ze kreeg het toch voor elkaar.
Ook is Marnita al zo'n vijftien jaar een trouwe bouwer van de carnavalswagen van de Lèpkes. Zij plakt samen met haar man Toon zo'n beetje de halve wagen. En als dat klaar is pakt ze de kwast ter hand en schildert ze naar hartenlust mee.
In het verleden was Marnita ook de drijvende kracht achter de grote loopgroep. Zij werd door sommige kinderen 'mama carnaval' genoemd. Ze verzon het thema en zorgde ervoor dat iedereen er prachtig bij liep. Daarnaast weet ze tot op de dag van vandaag de wagenbouwers te motiveren door het maken van de legendarische 'foep foep saus' bij de frikandellen.
De kinderoptocht en de sjaggelmèrt in Boskant waren niet mogelijk geweest zonder de tomeloze inzet van Marnita. Ze heeft jarenlang de kar getrokken van deze commissies. Als niet alle kramen verhuurd waren bij de sjaggelmèrt, huurde ze er gewoon zelf één om de spullen van de zolder te verkopen.
Dan hebben we ook nog de Lèpkpel. Vanaf de oprichting van de Lèpkpel in 2007 slaat Marnita de grote trom. Dit doet ze met veel plezier. Ze is er dan ook altijd bij wanneer de vereniging naar activiteiten gaat. De Lèpkes zijn geweldig trots met een lid als Marnita. Dat dit in 2018 wordt gewaardeerd met de Van Rossum Papgat prijs door de stichting zal niemand verbazen na het lezen van dit artikel.