Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Nijnsel volop in training

Algemeen

Sint-Oedenrode - Langzaam maar zeker komt het einde van de voetbal-winterstop in zicht. En als het zo ver is, dan moet je er wel meteen staan. Nijnsel Heren 1 is al enige tijd in training op het uitstekend bespeelbare kunstgrasveld aan Den Eimert.
Oefenen is prima maar er gaat niets boven een serieus potje voetbal. Daarom is er voor het team van vertrekkend coach Arno Methorst een tweetal oefenwedstrijden ingepland. De eerste op donderdagavond om 20.00 uur thuis tegen Nieuw Woensel, een derdeklasser uit Eindhoven-Noord. De wedstrijd staat onder de leiding van de gerenommeerde Rooise leidsman Theo de Brouwer.
Zondag komt een 'oude bekende' naar sportpark Den Eimert en wel SCMH uit Mariaheide. Een ambitieuze vierdeklasser waarmee Nijnsel in eerdere jaren al menig duel heeft uitgevochten. Een goede gelegenheid om te bekijken waar beide teams staan aan het begin van de tweede competitiehelft. Dit duel is in bekwame handen van de man die in de doorgaans roerige scheidsrechterswereld al vele jaren zijn mannetje staat: John van der Rijt.
Op zondag 28 januari hervat Nijnsel de competitie, thuis tegen Handel. Tegen dit bedevaartsteam is dit seizoen nog niet gespeeld. Handel neemt een mooie positie in op de ranglijst en heeft zelfs nog drie wedstrijden tegoed in vergelijking met Nijnsel. Zij hebben door meerdere afgelastingen nog slechts acht wedstrijden gespeeld en het is de vraag of het team na de lange voetballoze periode nog steeds of opnieuw in haar ritme zit. Voor Nijnsel een belangrijke (thuis)wedstrijd, want het hele veld is in de kwakkelweken voor de winterstop behoorlijk in elkaar geschoven. Meerdere teams hebben nog inhaalwedstrijden te goed, dus zij kunnen de onderlinge afstanden nog verder verkleinen. Alle hens aan dek dus voor de geelblauwen. Hopelijk houdt Nijnsel een goed gevoel over aan de oefenwedstrijden en kan zij en de supporters met vertrouwen de hervatting van de competitie tegemoet zien.