Afbeelding
Foto: Jan Ebbenn

VV Nijnsel heeft nieuwe voorzitter

Algemeen

Nijnsel - Het was even zoeken maar dan heb je ook wat…… Zo gaat het vaak als je op zoek bent naar bestuursleden voor een vereniging. En zeker naar iemand als rol van voorzitter. Wil Kremers, tot voor kort voorzitter van vv Nijnsel/TVE Reclame, kondigde tijdig zijn vertrek aan toen zijn ambtstermijn eind dit jaar afliep.

Door: Lambert Verhoeven

Dan denk je dat je nog tijd genoeg hebt voor het zoeken naar een geschikte opvolger, maar dat is zeker geen gelopen race, 'geduld is een schone zaak'. En het profiel van een voorzitter 2.0 is de afgelopen decennia natuurlijk drastisch veranderd: van iemand die op de winkel paste naar iemand die gesprekken voert met grote (potentiële) sponsoren, de gemeente, mondige leden, visie ontwikkelt en inspeelt op de steeds snellere veranderingen. En hoge bomen vangen veel wind, dat is nooit anders geweest.

Jeroen van de Sande (35), geboren Nijnselaar en woonachtig in Sint-Oedenrode, werd op de algemene ledenvergadering van vv Nijnsel afgelopen donderdag met een nagenoeg unanieme meerderheid van stemmen gekozen tot voorzitter. En dat was ook geenszins een verrassing: hij is van jongs af aan een 'kind van de club', voetbalde zelf al als pupil, nu nog als senior, sloot aan bij meerdere vriendengroepen en trof op de club ook altijd zijn pa, eveneens uitgerust met een geelblauw hart. Hij had het dus van geen vreemden. Jeroen vond het al een hele eer toen hij werd gevraagd, zo zei hij, was (aangenaam) verrast en gaf zich minimaal een week om diep na te denken. Maar het, voor vv Nijnsel, goede gevoel kwam al snel en de knoop werd dan ook al voor die week doorgehakt. De talrijke leden versterkten dit goede gevoel met luid applaus toen de uitslag van de stemming bekend was. Dit applaus viel overigens ook ten deel aan Wil Kremers die de afgelopen drie jaar met hart en ziel de voorzittershamer hanteerde.  
In het dagelijks leven is Jeroen mede-eigenaar van DeMooiRooiKrant en MultiMooiMedia. Verder spant hij zich onder meer in voor Natuurlijk! Sint-Oedenrode en SamenLoop voor Hoop Sint-Oedenrode. En daar komt dus nu ook nog vv Nijnsel bij.   
Hij beloofde de vergadering er '100% voor te gaan' en er erg veel zin in te hebben. vv Nijnsel is al een bruisende voetbalsamenleving met bijna 450 leden en meer dan honderd vrijwilligers, dus een prima basis om op voort te bouwen.
Met het vertrek van Wil Kremers (50 plus) en Jorg van den Eertwegh (40 plus) uit het bestuur wordt de gemiddelde leeftijd dus nog jonger. De voorzitter (35) is (en blijft) nog steeds de oudste, op de voet gevolgd door Bas Verbakel (bijna 33) die eveneens in het bestuur werd gekozen,  maar de andere medebestuursleden halen amper de 'medio 20'. En als de jeugd nog steeds de toekomst heeft, dan kan vv Nijnsel nog vele jaren plezier hebben van dit jeugdige bestuur, zeker met een gedegen clubman als voorzitter, die de club door en door kent en die ook nog eens een uitgebreid netwerk heeft.