Afbeelding

OLAT winterserie wandeltocht

Sport

Sint-Oedenrode - Op zondag 17 december is de start van de wandeltocht in het kader van de 51e OLAT winterserie vanuit Mierlo. Voor het eerst dit jaar geen Grenzeloze Tocht, maar een mooi alternatief, een winterserietocht in december, in de donkere dagen voor de Kerst.

Lekker even er op uit, een frisse neus halen en genieten van een mooi stukje Brabant. We komen vooral op de mooie Strabrechtse Heide en de bossen die er omheen liggen. Een puur-natuur-wandeling, rust in de hectische tijd voor de feestdagen. We lopen een klein stukje langs 't Wolfsven, steken over naar de dennenbossen op de Molenheide, passeren het Lisven en dwarsen een heide gebiedje nabij Geldrop. De langere afstanden steken de A67 over en wandelen door het schitterende gebied van de Braakhuizensche Heide met zijn mooie vennen. Daarna verder over de Strabrechtse Heide. Genieten van de weidsheid van het heidelandschap. Een eenzame berk tegen mooie wolkenluchten. Alleen maar natuur, geen auto's, een weldadige rust! De langste afstanden komen in de Rul, een laaglandbeek die door een afwisselend kleinschalig akkerlandschap met eikenwallen en broekbosjes kronkelt. Een uniek natuurgebiedje, even helemaal anders dan de heide. Ze passeren de Galgenberg, het Waschven en het Beuven. Uiteindelijk weer terug over de A67 en via de dennenbossen van de Molenheide terug naar de startlocatie in Mierlo. Met waarschijnlijk een meer dan voldaan gevoel kan men zich afmelden. Heerlijk, zo'n wandeling in deze tijd van het jaar! Ook als er weer sneeuw mocht liggen

Startlocatie is Zaal den Heuvel, Heuvel 2, 5731 AM Mierlo. Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl/winterserie waar vooraf ook de route middels GPS tracks zijn te verkrijgen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via e-mail: dagtochten@olat.nl.