KV Nijnsel pakt punten

Sint-Oedenrode - Nijnsel mocht afgelopen zondag op bezoek bij NeCa in Hapert. Een bekende tegenstander voor Nijnsel waar ze het vaak lastig tegen hebben.

Nijnsel wist dat ze fel moest beginnen aan de wedstrijd, zodat een achterstand werd voorkomen. Dit gebeurde en al snel stond Nijnsel op voorsprong met 0 tegen 3. Hierdoor werd NeCa wakker geschud en begonnen ook zij te scoren. Omdat de dames van Nijnsel elkaar niet goed wisten te vinden, leverde hun harde werk de verdere eerste helft niet veel op. Hierdoor lukt het NeCa om voor de rust nog terug te komen, 5-5.

Coach René van den Wittenboer zorgde met zijn woorden voor meer rust. Aanvallen moesten beheerster opgezet worden en de bal langer in Nijnsels bezit. Vol vertrouwen kwam het team terug het veld op, met een helder doel voor ogen: winnen. Daardoor begon de ploeg sterk aan de tweede helft en kwam met o.a. een mooi afstandsschot van Sandra Verhagen weer op voorsprong. Nijnsel wist deze voorsprong tot vlak voor het eindsignaal uit te breiden naar 6-9 door zeer sterk te verdedigen en op zoek te gaan naar de beste kansen. Hierdoor was het NeCa, die zich tot de laatst seconden terugvocht, die aan het kortste eind trok en met 8-9 het verlies moest accepteren. Tot tevredenheid van Nijnsel, die daarmee nu de derde plaats in de competitie overneemt.