Rhode wint van Volharding

Sint-Oedenrode - Ook de achtste en laatste wedstrijd van de eerste periode leverde Rhode een overwinning, tegenstander Volharding gaf zich niet zo maar gewonnen, maar Rhode hield stand.

De wedstrijden tussen Rhode en Volharding zijn meestal leuke potjes en dat was ook zondag weer het geval. Al vanaf het begin was er volop strijd en ook kansen. Ard Groenendijk verving de niet fitte Paul van Heesch en moest in de eerste minuut al in actie komen. Een minuut later werd hij al weer op de proef gesteld en dit keer had hij zelfs de hulp van de lat nodig, maar het bleef 0-0. Daarna was het de beurt aan Rhode. Drie prima kansen uit corners. De eerste werd gestopt via de bovenarm van een verdediger, de tweede op de doellijn en de derde over gekopt. Rhode was in de fase gevaarlijker dan de gasten en in de 24e minuut kwam het dan ook op voorsprong. Een voorzet kreeg mogelijk de wind wat extra vaart, de laatste man verkeek zich op de bal en Koen v.d. Zanden mocht de hoek uitzoeken, 1-0. In de 32e minuut scoorde Bas van Kuringen van zeker 25 meter de 2-0. Een voorzet van links op de rechtsbuiten werd door Bas onderschept, hij kreeg toen alle ruimte en profiteerde optimaal van het windvoordeel. Vervolgens waren er nog 2 kansen, maar met een 2-0 stand moest de thee worden opgezocht.

Na de rust was de spanning al weer snel terug. Een vrije trap van rechts werd aangeraakt en van richting veranderd, 2-1. Rhode leek snel terug te slaan, een paar fraaie aanvallen leverde grote kansen op, maar Volharding bleef op de been. Uiteindelijk viel het doelpunt toch in de 62e minuut. Met een voorzet van links verraste Mark vd Zanden de doelman, 3-1. De strijd leek gestreden, maar Volharding gaf de moed niet op en ging 1 op1 spelen. Een voorzet van rechts werd fraai door Tim Brouwer ingekopt, 3-2. Er volgde toen nog een spannend kwartier, Volharding deed er alles aan om nog een punt in de wacht te slepen, er kwamen ook wel kansen, maar ook Rhode had nog wat mogelijkheden, maar doelpunten vielen er niet meer.

Aanstaande zondag is er weer een thuiswedstrijd. Venhorst is de tegenstander. Venhorst had een slechte start, maar haalde 2 weken haar eerste puntje binnen en zondag de eerste overwinning.