Afbeelding

Kalenders van het mooie Rooi

Algemeen

Sint-Oedenrode – Jan Soetens werkt al ruim elf jaar bij D'n Einder. Hij werkt daar bij de afdeling Kopie&Print. Omdat tegenwoordig steeds meer digitaal gaat lopen ook de inkomsten van deze afdeling terug. Jan en andere medewerkers bedachten daarom wat nieuws.

"De opbrengst van D'n Einder gaat ieder jaar naar verschillende goede doelen. Zo ook de opbrengst van de Kopie&Print. Afgelopen jaar werd er weer € 10.000 euro uitgedeeld. Wij waren op zoek naar iets nieuws en bedachten toen dat we kalenders wilden maken. Met een Roois tintje natuurlijk. Mijn vrouw, Jeanne Soetens, maakt al jaren prachtige natuurfoto's in Rooi. Deze wilden we graag gebruiken voor de verschillende kalenders. We hebben gekozen voor grote en kleine kalenders, en natuurlijk een verjaardagskalender. Daarbij heb ik voor de opmaak gezorgd."

Jan werkt al ruim elf jaar bij d'n Einder. "Toen ik stopte als leerkracht wilde ik nog niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik deed meer vrijwilligerswerk en sindsdien werk ik dus ook bij Kopie&Print. Ik heb het werken met computers altijd al ontzettend interessant gevonden. Dat begon in de jaren tachtig toen we op school te maken kregen met de eerste computers van Philips. Nu werk ik dus zo'n twee keer per week bij D'n Einder en het liefst ben ik dan ook met computers bezig. Dit project lag me dus wel. De opmaak heb ik daarom ook zelf verzorgd." 

Ben jij benieuwd naar de kalenders? Neem eens een kijkje bij D'n Einder aan de Sluitappel 17a. Hartstikke leuk om te geven en om te krijgen natuurlijk. En niet geheel onbelangrijk, je steunt ook nog eens een goed doel.