Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Schrijf je in voor De Rooise Kwis

Algemeen

Sint-Oedenrode - Met ruim 80 ingeschreven teams loopt het wederom voorspoedig met de inschrijvingen voor de Rooise Kwis. De organisatie meldt dat zo'n 90% van de vragen inmiddels op papier staan. "We denken weer een leuke en gevarieerde kwis te hebben gemaakt.

De vragen zijn wellicht net ietsjes makkelijker dan vorig jaar, uitdagend genoeg voor de fanatieke teams maar ook voldoende vragen die goed te doen zijn voor de minder fanatiekelingen. Daarentegen zullen er iets meer opdrachten en buitenvragen zijn die best wel tijdrovend zijn" aldus medeorganisator Robert Barclay.

Nieuwe categorieën bekend
De organisatie maakte al eerder een aantal categorieën bekend die opgenomen zijn in de kwis, dit waren: "Dwars dur Rooi", "Mooi Meierijstad", "Bij ons in 't durp" en "Vruuger". Hier kunnen de volgende categorieën aan toegevoegd worden: "Jong geleerd is oud gedaan", "Wa un boer nie kent", "Van alles wa" en uiteraard de "Geheime expeditie". Hiermee zijn acht van de twaalf categorieën bekend. Uiteraard zal het gros van de vragen over Sint-Oedenrode, Boskant, Olland en Nijnsel gaan, maar ook vele andere onderwerpen zullen aan bod komen. "

Goede doelen
Er hebben zich al veel teams ingeschreven met het goede – Rooise – doel waarvoor ze gaan strijden. Op dit moment zijn er ook nog teams die dat goede doel in beraad hebben of die het moeilijk vinden een goed doel te benoemen. Als je moeite hebt met het vinden van een goed doel met voldoende Roois karakter kijk dan eens op www.derooiekwis.nl wat de andere teams gekozen hebben, dit inspireert wellicht een beetje! Mocht er geen goed doel gekozen worden dan speelt het team automatisch mee voor "Samenloop voor Hoop". Dit goed doel is door de organisatie van De Rooise Kwis gekozen.

Inschrijven
Inschrijven voor De Rooise Kwis kan via www.derooisekwis.nl. Inschrijfgeld bedraagt €20,- per team. Er is geen limiet aan het aantal teams maar wanneer je voor 14 december inschrijft ben je in ieder geval verzekerd van deelname. Stel jouw team van vrienden, familie, kennissen, collega's enz. samen en schrijf je in. Een team mag uit een onbeperkt aantal personen bestaan, maar geadviseerd wordt om met minimaal 12 personen te zijn om niet in tijdnood te komen. Via DeMooiRooiKrant, www.derooisekwis.nl en de facebook-pagina's van De Rooise Kwis blijf je op de hoogte gehouden van al het nieuws omtrent de Rooise Kwis.