Afbeelding

Demi Jay van Leur wint Peaceposterwedstrijd  

Algemeen

Sint-Oedenrode –  In de week van 6 tot en met 12 november 2017 werd landelijk aandacht besteed aan de "Week van Respect". In Sint-Oedenrode vond vandaag in dit kader de "Dag van Respect" plaats. Daar werd de winnaar van de Peaceposterwedstrijd bekend gemaakt.

De ochtend, die gehouden werd in Mariëndael, werd in samenwerking met de Lions Club Sint-Oedenrode georganiseerd. De leerlingen werden ontvangen door Fieke Barten van Cultuurkade Meierijstad. Hierna werd de film "One Happy Day" gekeken. De twaalfjarige Auke en zijn vriendinnetje Serwin zijn beste vrienden. Als Serwin uitgezet dreigt te worden doet Auke er alles aan om dat te voorkomen. De kinderen kijken en luisteren aandachtig naar de film. Ook hier gaat het over respect en dingen voor een ander over hebben.

Na de film krijgt secretaris van de Lions Club Sint-Oedenrode, Bart Lips, het woord. Hij laat de kinderen weten waar de Lions Club voor staat en hoe belangrijk het is om soms wat voor een ander te doen. "Dat kan al heel klein thuis beginnen door lief te zijn voor je broertjes, je zusjes en je ouders. Maar ook ruzie maken hoort er bij om te kunnen beseffen wat respect betekent," vertelt Bart.

Achter Bart zijn de prachtige posters te bewonderen die door de kinderen zijn gemaakt. Rianne Brugmans is op sommige scholen op bezoek geweest om uitleg te geven over de wedstrijd en om workshops te geven. De posters die door de kinderen zijn gemaakt zijn dan ook ontzettend mooi. Afgelopen maandag werden de posters gejureerd. Wethouder Menno Roozendaal, twee mensen van de Lions Club en de winnaars van vorig jaar besloten unaniem wie er gewonnen had.

De prijswinnaars
De kinderen beginnen ietwat zenuwachtiger te worden. Er wordt wat geroezemoesd in de zaal en de kids uit groep acht willen weten wie er nou gewonnen heeft.   Allereerste wordt de aanmoedigingsprijs uitgedeeld. Die wordt gewonnen door Mike Raaijmakers van basisschool Sint Anothonis van Padua uit Nijnsel. De derde prijs beeld de dagelijkse realiteit uit. Cas Botter van basisschool Eerschot tekende een voetbalveld waar twee voetballers elkaar de hand schudden. "Ook op het voetbalveld moet je respect voor elkaar hebben," vertelt prijswinnaar van vorig jaar Donna Foederer. De poster die de tweede prijs wint geeft hoop weer. In de vorm van iets heel kleins. Thijs van Mensvoort van de Odaschool mag zijn prijs op komen halen, tot grote vreugde van zijn klasgenoten. Daarna is het grote moment aangebroken. Wie is de winnaar van dit jaar? Heel veel juryleden hebben de poster meteen als winnaar gekozen. Na getrappel en geklap van alle leerlingen wordt de winnaar bekend gemaakt. Demi Jay van Leur van basisschool Sint Anthonis van Padua wint de eerste prijs. "Ik had het zelf helemaal niet verwacht, maar het is natuurlijk hartstikke leuk om te winnen. Ik ben heel benieuwd wat er verder nog gaat gebeuren," aldus de winnares.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding