van links naar rechts: Jurre, Imke, Jimme, Ditz, Gijs en Julia
van links naar rechts: Jurre, Imke, Jimme, Ditz, Gijs en Julia Foto: Manon Swinkels

Nijnselse robotbouwers dolenthousiast over prijs

Algemeen

Nijnsel - Het is zover: de Makersbuzz is op de speelplaats van Basisschool Nijnsel gearriveerd. De school heeft gewonnen met de robotwedstrijd van het Ontdeklab en de kinderen gaan vandaag (donderdag) een creatieve en uitdagende workshop tegemoet.

In het schoolgebouw zijn de kinderen van groep 6/7 druk bezig met de opdracht die zojuist is verteld. Aan de kinderen de taak om binnen twee uur een eigen bedrijf op poten te zetten. De klas is verdeeld in groepjes en ieder groepje verzint een bedrijfsnaam, een logo en een heus bedrijfsfilmpje. Het enthousiasme giert door het lokaal.
"Ons bedrijf heet clown.nl", vertelt Jip (9 jaar). "Daar is alles te koop voor het geven van een party. Feestkleren, ballonnen, DJ tafels en dikke boxen." Tine Strikkers van SKOSO attendeert de ondernemers in de dop op het feit dat er wel honderden feestwinkels bestaan. Ze zullen dus met een aantal unieke ideeën moeten komen. Het groepje kinderen hoeft niet lang na te denken. Clown.nl geeft namelijk altijd korting, bij aankoop van drie artikelen geeft het bedrijf een compleet verzorgde BBQ weg én alleen bij hen is een Brabants worstenbroodjespak verkrijgbaar.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding