Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Rhode / Van Stiphout Bouw pakt periodetitel

Algemeen

Sint-Oedenrode - Rhode behaalde zondag in Empel de eerste periodetitel. De manier waarop verbaast vriend en vijand en ongetwijfeld ook wel de eigen staf. Maar liefst zeven overwinningen op rij. EVVC uit Vinkel won ook en hield de achterstand op vier punten, maar kan Rhode in de laatste wedstrijd van de eerste periode niet meer inhalen.

Tegenstander Emplina had vorig jaar een goed seizoen, pakte ook een periodetitel, en leek vooraf ook een lastige hindernis. De wedstrijd begon met aan weerszijden veel strijd, maar was wel rommelig. Toch was Rhode de betere ploeg. Achterin gaf de degelijke Rooise verdediging niets weg, Emplina kwam niet veel verder dan wat afstandsschoten, waarvan de meeste niet eens op goal kwamen. Rhode was veel gevaarlijker. Via de vleugels kwamen er een paar goede voorzetten die net niet bij de spitsen terecht kwamen. De eerste echte kans kwam na 26 minuten, ingeleid door een mooie actie van Geert Oerlemans en door Mart Krüsemann rakelings naast geschoten. Vervolgens waren er nog wat mogelijkheden, maar uiteindelijk moest het doelpunt toch uit een vrije trap komen. Vanaf 18 meter schoot Daan van Dinten de bal hard en onhoudbaar binnen. In de 40e minuut was het al weer raak, opnieuw uit een dood spelmoment. Uit een mooi hakje werd Geert Oerlemans gelanceerd en onderuit gehaald, en Daan van Dinten, die toch al een goede wedstrijd bezig was, knalde ook de strafschop feilloos binnen.
Emplina begon met het nodige zelfvertrouwen aan de tweede helft. Het zette de nodige druk, maar echte kansen waren er eigenlijk nauwelijks. In de 65e minuut was er wel een gevaarlijk moment, uit een corner kon de spits vanaf twee meter de bal inschieten, maar via de voet van doelman Paul van Heesch ging de bal toch naast. Rhode kwam langzamerhand weer meer aan aanvallen toe en er ontstonden ook wat mogelijkheden. In de 73e minuut werd Koen van der Zanden diep gestuurd. Hij hield het hoofd koel, speelde de laatste man uit en schoof de bal langs de keeper in de uiterste hoek. In de 85e was er uit een voorzet van rechts nog een kans voor Emplina, tot tweemaal werd de bal zonder succes ingekopt. In de 90e viel de tegentreffer dan toch. Opnieuw kwam er een voorzet van rechts en ditmaal was het wel raak.

A.s. zondag is er een inhaalprogramma. Rhode 1 speelt een beslissingswedstrijd voor de beker. Tegenstander is vv Eijsden. In de voorronde speelden beide teams in de poule driemaal gelijk en a.s. mogen zij in Weert, op het sportpark van sv Laar, gaan uitmaken wie zich voor de volgende ronde gaat plaatsen.