Afbeelding

"Cultuurkade verruimt de horizon"

Algemeen

Meierijstad - In Meierijstad hebben ruim tienduizend leerlingen met Cultuurkade van doen. Tijd om een scheepje met vragen te lossen. Want wie of wat is Cultuurkade?

Cultuurkade is een kersverse organisatie, waarin Plein23 uit Veghel, Cultuureducatie Schijndel en Curioso uit Sint-Oedenrode zijn samengegaan. "Drie-in-één biedt voordeel!", jubelen fabrikanten van wasmiddelen en aanbieders van digitale pakketten. Maar geldt het ook voor cultuureducatie? "Absoluut", stelt Marlou Vrijsen van de nieuwe organisatie. "Het was een logische stap om onze kennis, kunde en contacten te verenigen. Zo heeft Meierijstad voortaan één gezamenlijke marktplaats voor cultuureducatie."

Marktplaats? Vraag en aanbod? Ja, maar niet van kinderfietsen of computers. Wel van kunst en cultuur. Enerzijds verkennen Marlou en haar collega's hoe zij scholen in Meierijstad kunnen ondersteunen. Welke wensen, vragen en ideeën over cultuureducatie leven er bij de leerkrachten en hun kinderen? Anderzijds biedt Cultuurkade tientallen projecten aan. "Het aanbod is veelzijdig", zegt medewerker Fieke Barten. "Van theater, beeldende kunst en film tot dans, literatuur en fotografie. Maar ook erfgoed of filosoferen met kinderen." Vrijwel alle projecten komen uit Brabant. Daarnaast zoekt Cultuurkade naar de sterkste match tussen vraag en aanbod: in Meierijstad is maatwerk meer dan een modieus woord.

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant