Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 5d2ed9
Politiek Meierijstad

Nieuwe burgemeester Meierijstad bekend

Meierijstad - Vanavond is tijdens een raadsvergadering de nieuwe burgemeester van Meierijstad bekend gemaakt. Kees van Rooij volgt als eerste nieuwe burgemeester van Meierijstad waarnemend burgemeester Fränzel op.

Meteen toen de vacature naar buiten is gekomen heeft de gemeente een profielschets gemaakt. Uit de 25 kandidaten die hadden gesolliciteerd bleven er uiteindelijk 22 over. Daarvan werden zes mannen en twee vrouwen uitgenodigd voor een eerste gesprek. In de tweede ronde waren dit nog vijf mensen. De heer van Rooij had de absolute voorkeur van de vertrouwenscommissie. De gemeenteraad heeft uiteindelijk deze voorkeur overgenomen. Van Rooij begint als nieuwe burgemeester van Meierijstad nadat hij burgemeester is geweest van Horst aan de Maas (Limburg).

Van Rooij is getrouwd en heeft drie kinderen. "Ik ben zelf een geboren Brabander en kom uit Gemert. Daarbij komt dat ik op het Zwijsen College in Veghel op school heb gezeten. Het voelt dus een beetje als terugkomen naar daar waar ik vandaan kom. Ik heb er onwijs veel zin en vertrouwen in. Mijn eerste zin in mijn sollicitatiebrief was dan volgens mij ook: U zoekt een ondernemende verbinder, nou hier is 'ie," sluit de nieuwe burgemeester af via de Skypeverbinding.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!