Afbeelding
Foto: Bart van der Heijden

Tip van de prins: tip 3

Algemeen

Groentjes of toch nie?

Facebook is een sterk platform. Zo bleek ook weer afgelopen week. Er wordt een berichtje met coördinaten op facebook geplaatst en alle jagers, in groepjes of individueel die het mysterie van de Neije willen ontrafelen, gaan er op af als vliegen op een pot appelstroop. De foto's die ter plaatse aangetroffen worden, hebben een link met de tips in deze krant. Als u dus ook die extra tips wilt ontvangen, like dan de facebookpagina: Tips van Papgat. Immers des te meer aanwijzingen en tips, des te dichter je bij de ontmaskering van de ware identiteit van de Neije en zijn gevolg komt.

De geplaatste foto's hebben ook een onmiskenbare link met de volgende tip die weggegeven wordt.

Tip 3: Ze hebbe gruun vingers.

Automatisch gaat je gedachte dan naar een hovenier, boomkweker of ieder ander beroep dat met plantjes, bomen, tuinen of groenonderhoud te maken heeft. Het kan ook dat hun eigen tuinen er perfect bij liggen en ze daar menig uurtjes in vertoeven om te snoeien, schoffelen en grasmaaien.

Een andere insteek kan zijn dat ze letterlijk groene vingers hebben of handschoenen dragen met groene vingers. Een tandarts, chirurg, doktersassistent dragen vaak groene handschoentjes of medewerkers van een schoonmaakdienst. Ook in de sport worden handschoenen gedragen. Is het een keeper, een wielrenner of golfer. En wat dacht je van de universele werkhandschoen, die is ook vaak groen. Zou de Neije veel klussen thuis of in zijn werk? Er zijn ook carnavalsclubs waar groene handschoenen worden gedragen. Is dat de richting waarin we moeten zoeken?

Ook deze keer is er een extra hint in de tekst verstopt. Na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip.

Denkt u de ware identiteit van de Neije Prins van Papgat al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.