Nijnsel ontwikkelt scoringsdrift

Sint-Oedenrode - Na een langere periode van relatieve droogte wist Heren 1 van vv Nijnsel in de eerste bekerwedstrijd tegen het altijd lastige WEC maar liefst twee keer het vijandelijke net te vinden. De 0-2 tussenstand leidde echter niet tot de volle drie punten; het werd in de Wijbosch alsnog 2-2.

Afgelopen donderdag speelde Nijnsel een verdienstelijke wedstrijd tegen eersteklasser De Valk waarbij een 0-2 eindstand op het scorebord verscheen. Na een langdurige oefencampagne ging het afgelopen zondag dan eindelijk om de eerste (beker)punten. De bezoekers wilden heel graag eindelijk eens het zoet van een doelpunt proeven en maakten daar ook snel aanstalten op. WEC werd vanaf het begin onder druk gezet en dit leverde al snel enkele kansjes op. Het vizier van 'geelblauw' stond echter nog niet op scherp, dat scenario kenden we al even. Na achttien minuten konden de gasten dan eindelijk juichen: Harold van de Laar leverde een loepzuivere voorzet af die door Nick van Heesch feilloos werd ingekopt; loon naar werken. Een beauty. Tien minuten later alweer een vloeiende aanval van Nijnsel waarbij Rick van der Vleuten met een heerlijke steekpass Nick van Heesch opnieuw in stelling brengt. Sociaal als hij is geeft hij geheel vrijstaand voor de keeper de bal echter aan een medespeler die offside staat. De 0-2 verschijnt vooralsnog niet op het bord. Tien minuten voor rust laat Van Heesch zich de voetbalkaas niet van het brood eten en scoort beheerst de 0-2. Dit blijft het tot de thee.
Na de pauze gaat het in en wat lager tempo op en neer en lijkt er voor de bezoekers geen vuiltje aan de lucht. In de laatste vijf minuten gaat het echter alsnog fout en de Nijnselse verdediging laat het in korte tijd tot twee keer toe afweten: 2-2. Nieuwkomer John Egelmeers heeft net voor tijd nog de 2-3 op de schoen maar het is de verkeerde. Het blijft 2-2. Het goede gevoel van twee doelpunten beklijft maar het simpel weggeven van een zeker lijkende zege niet. Zondag om 14.30 uur thuis tegen Avanti'31 dat in Schijndel afrekende met Mariahout; 2-0. Een overwinning op de Schijndelnaren zou dus een mooi perspectief bieden voor de tweede bekerronde met op zondag 17 september de uitwedstrijd tegen Mariahout nog voor de boeg. Het kan dus een zondag een boeiende pot worden tussen twee derdeklassers met aanvallende intenties.