Afbeelding

Vrijwilliger voor één dag

Algemeen

Sint-Oedenrode – De Meeuw en Stichting Dichterbij staken vandaag de handen ineen om een mooi resultaat neer te zetten via Samen voor Eindhoven. Een stichting die bedrijven uitdaagt een dag per jaar kennis beschikbaar te stellen of de handen uit de mouwen te steken. Bedrijf De Meeuw uit Oirschot vond dit een bijzonder mooi initiatief. Tien medewerkers droegen vandaag daarom hun steentje bij op De Merode.

De Meeuw uit Oirschot stuurden vandaag zo'n tien medewerkers naar Sint-Oedenrode om daar het een en ander te ondernemen. De vrijwilligers-voor-een-dag zijn enthousiast over de dag. "We hebben een gezamenlijke lunch met de bewoners en straks komt de frietkar zodat we samen nog een frietje kunnen eten," aldus een van de vrijwilligers.

Volgens Rien Schepens, de vader van één van de bewoonsters van De Merode, is het een mooi initiatief. "Door bezuinigingen worden dit soort klusjes vaak overgeslagen. Met tien harde werkers vandaag schiet het wel op. We hebben daarom ook veel kunnen doen. Zo is de oude trampoline weggehaald, is er een schommel geplaats, onkruid gewied, muren behangen en geschilderd en zijn er tal van andere klusjes gedaan. Hartstikke mooi natuurlijk. Wat het nog mooier maakt is dat De Meeuw al heeft gezegd dit volgend jaar weer een dag te willen komen doen. Fantastisch toch? We kunnen immers altijd een paar extra handen gebruiken."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding