Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 29de24
Foto: Lisa v.d. Ven
Op de koffie bij...

Op de koffie bij...Manu homeopathie

Sint-Oedenrode - De koffie staat al klaar maar ik moet eerst even om me heen kijken. In de woonkamer van Stefan en Beatrijs heb ik een prachtig uitzicht over de voetbalvelden van Rhode. Ik ben op de koffie bij Praktijk Manu. Een integraal geneeskundige praktijk die vanaf vorige week verhuisd is naar Odendael.

Door: Lisa van de Ven

Mensen hebben behoefte aan een arts of therapeut die hen als een geheel mens ziet en vanuit gedegen kennis kan handelen. Beatrijs en Stefan zijn beiden homeopaat volgens internationale richtlijnen. Stefan heeft hiervoor tien jaar op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis gewerkt en Beatrijs heeft vijftien jaar ervaring in het bedrijfsleven als manager en coach. In deze periodes hebben zij allebei veel ervaringen en ontdekkingen gedaan omtrent de medische wereld. Zo heeft Stefan veelvuldig kunnen zien dat veel mensen door reguliere behandelingen kortstondig werden geholpen om later terug te komen met een slechtere gezondheid. Dat inspireerde Stefan om zich te verdiepen in de homeopathie. Bij Beatrijs ontstond de interesse om zich verder te verdiepen in de relatie tussen de werking van lichaam en geest vanuit haar werk als coach. 

"Ik merkte ook dat er steeds meer behoefte is aan uitleg over geneesmiddelen. Hebben bepaalde middelen invloed op me? En hoe reageren bepaalde middelen op elkaar? Medicatie wordt gegeven om een klacht weg te nemen. Vaak wordt hierbij weinig aandacht geschonken aan de oorzaak en de effecten van de medicatie op de persoon in zijn geheel. Bij homeopathie is het belangrijk om de oorzaak te vinden, en die kan heel diep liggen. Heel veel klachten hebben met elkaar te maken en zijn op een bepaalde manier met elkaar verbonden," aldus Stefan.

"Wij doen altijd samen een intakegesprek, tenzij de cliënt natuurlijk wat anders wil. Dit biedt ons de kans om alle aandacht te hebben voor de cliënt en zo deze beter te kunnen doorgronden. Terwijl de ander de verslaglegging doet en aanvullende vragen kan stellen. We gaan dan ook onbevooroordeeld zo'n gesprek aan en proberen de persoon op zijn of haar gemak te stellen. Dat is niet in tien minuten gebeurd." Zowel Beatrijs als Stefan komen heel rustgevend op me over. Ze stralen een gevoel van rust uit en geven me een prettig gevoel. Dat is misschien wel de basis voor een goede homeopaat?

"Wij vinden het belangrijk om deskundig te werken en daar waar nodig in overleg te gaan met de huisarts. Wij benaderen ziekte en gezondheid vanuit een holistische visie. Hierbij wordt gezocht naar de oorzakelijke factoren van klachten. Doel hiervan is het afweersysteem te versterken. Inzicht in het belang van je leefstijl en eventuele aanpassingen in de leefstijl aanbrengen zijn hiervoor van wezenlijk belang. Daarnaast is het voor ons heel belangrijk om samen te werken met andere zorgaanbieders. Met Odendael hebben we hiervoor een prachtige locatie gevonden. Tussen andere praktijken die ook volop bezig zijn met gezondheid. We hopen homeopathie en coaching op deze manier, en door veel contact te hebben met omringende zorgverleners in Meierijstad, laagdrempeliger te maken. "

Op de vraag waar de naam Manu eigenlijk vandaan komt wordt gelachen. "We vonden het allebei een heel mooie naam. En de muziek van Manu Chao spreekt ons erg aan. Vandaar deze naam." Ik begin gelijk met zingen: Me gusta la mañana, me gustas tu.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!