Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 075801
Op de koffie bij...

Waar een klein kantoor groot in is….

Sint-Oedenrode - Deze keer verruil ik Rooi heel even voor Best. Hoewel de dames van Kehrens Snoeks ook maar wat graag naar Sint-Oedenrode waren gekomen. Ze hebben immers ook in Rooi een locatie waar zij klanten ontvangen en waar zij iedere dinsdag gratis spreekuur houden. Maar, ik moet zeggen, de thee smaakt hier in Best net zo lekker.

Door: Lisa van de Ven

De Carnaval is inmiddels afgelopen en dus zijn ook de dames van Kehrens Snoeks weer volop aan het werk. Het grote kantoor waarin ik plaatsneem doet even vermoeden dat ze een grote opruiming aan het houden zijn. Er staat immers maar één bureau. Later begrijp ik dat de dames allemaal hun eigen kamer hebben. Je moet je immers goed kunnen concentreren wanneer je in een stuk duikt. "Maar we lopen continu bij elkaar binnen hoor," zegt Anne Zonnenberg.

Samen met haar collega Anja van Dijck verzorgen zij het arbeidsrecht bij het advocatenkantoor. "We werken hier met vier advocaten en twee secretaresses. Anne en ik verzorgen het arbeidsrecht met name gericht op de zakelijke markt. Ik ben sinds 1 januari jl. toegetreden tot de maatschap en werkte hiervoor tien jaar bij een groot advocatenkantoor als arbeidsrechtadvocaat. De overstap naar een informeler en persoonlijker kantoor bevalt me ontzettend goed," aldus Anja. Tevens heeft Anja het officiële VAAN certificaat, waarmee zij is aangesloten bij de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Nederland.

De vrouwen binnen Kehrens Snoeks, ja er zijn alleen maar vrouwen werkzaam, hebben veel met elkaar gemeen. "Natuurlijk ons vakgebied maar ook het feit dat we allemaal in dezelfde leeftijdscategorie zitten en dat we allemaal kleine kindjes hebben. Je begrijpt elkaar hierdoor beter en dat maakt het werk leuker en makkelijker," vertelt Anne.

Kehrens Snoeks is dus gevestigd in zowel Best als Sint-Oedenrode. Van Dijck en Zonnenberg zijn het er allebei over eens: "Voorkomen is beter dan genezen". Tevens zijn de dames het er over eens dat het belangrijk is dat je als klant met dezelfde persoon te maken hebt. Dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd. "Wij proberen dan ook op een persoonlijke en laagdrempelige manier te werk te gaan. We komen ook graag bij een bedrijf op de koffie om te zien wat er speelt."

"Arbeidsrecht is ontzettend dynamisch werk. We weten nooit hoe een dag er uit gaat zien en op ieder moment kunnen zaken weer veranderen. Dat is juist wat het zo interessant maakt. Ik heb nooit tegen onrechtvaardigheid gekund, en nog steeds niet trouwens. Vandaar ook dat ik rechten ben gaan studeren," zegt Anja.

"Het ontslagrecht is sinds 2015 heel erg veel veranderd. Er verandert trouwens continu veel op het gebied van arbeidsrecht. Je moet daarom continu up-to-date blijven. Specialiseren is daarom volgens ons ook een logische stap omdat je dan écht wat kunt bereiken op dat vlak. Ondanks dat er veel veranderingen zijn blijven bepaalde dingen natuurlijk altijd hetzelfde. Zo proberen wij altijd een oplossing te zoeken waar zo veel mogelijk mensen achter staan. Dan ga je toch met het fijnste gevoel naar huis toe," zeggen de advocates. 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!