Afbeelding

Literair Variété Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint

Algemeen

Sint-Oedenrode - Van 1965 tot en met 1979 maakten Ivo en Pieter deel uit van het Cabaret Ivo de Wijs, een gezelschap dat vier professionele programma's maakte en zes langspeelplaten. (inmiddels gecompileerd op CD). "Terug naar de wortels".

In 1980 viel dit gezelschap uit elkaar: Ivo ging schrijven voor het theater en presenteren voor de radio. Pieter ging promoveren en werd (als Dr. Pieter) docent aan de Katholieke Universiteit Brabant.

Het bloed kruipt waar het eerder gekropen heeft. Goeddeels los van elkaar zijn Ivo en Pieter het podium trouw gebleven. Ivo geeft lezingen. Pieter treedt op met liedjes van eigen makelij. Af en toe vervlechten zij hun repertoire tot een Literair Variété met raadselrijmen, oogrijmen en stuntrijmen (door Ivo), nieuwe gezangen en gloedvol pianospel door Pieter en een enkel nostalgisch duet.

De incidentele voorstellingen van Ivo en Pieter vormen geen nieuwe cabaretstart en al helemaal geen mistroostige terugblik. Ze zijn een liefdevol en vreugdevol eerbewijs aan het gesproken en gezongen woord.

Verkrijgbaar bij de optredens een CD met 20 liedjes uit het Literair Variété en vergezeld van een boekje met light verse, ingeleid door Ivo de Wijs. Entreekaarten á € 12.50. zijn verkrijgbaar bij Boekhandel 't Paperas, VVV Sint-Oedenrode en aan de kassa. Abonneehouders mogen gratis een introducé meebrengen. Het concert vindt plaats op zondag 12 februari in De Knoptoren. Aanvang 11.30 uur