Afbeelding

Kansen op de arbeidsmarkt

Algemeen

Sint-Oedenrode - Rooi Werkt kijkt terug op een mooi jaar, waarin de stichting een doorstart heeft kunnen maken en verschillende Rooise kandidaten heeft kunnen koppelen aan Rooise bedrijven. We gaan ook in 2017 door met onze werkzaamheden om de werkloosheid in Sint-Oedenrode te verminderen. Daarnaast gaan we onderzoeken of het model ook levensvatbaar is in Schijndel en Veghel. Immers samenwerking in de nieuwe fusiegemeente biedt weer nieuwe kansen.

We zien dat de arbeidsmarkt volop in beweging is. Enkele belangrijke trends:
Vakmanschap is schaars. Krapte op de arbeidsmarkt blijft er voor gespecialiseerde vakmensen zowel op lager beroepsniveau (metselaars, stukadoors en timmermannen), als middelbaar beroepsniveau (hoveniers en thuiszorg). Op hoger beroepsniveau is er onder andere vraag naar ICT-ers, docenten, fiscalisten en accountants.
Omscholing of bijspijkeren op de werkplek. Door digitalisering en technologische ontwikkelingen is er steeds minder vraag naar sommige functies, zoals administratief medewerker of receptionist. Omscholing wordt voor die beroepsgroepen steeds belangrijker. Daarnaast geldt voor mensen die aan het werk zijn, dat zij zich meer en meer zullen moeten bijspijkeren als gevolg van technologische ontwikkelingen op de werkvloer.
Werving en binding. Voor werkgevers is het niet altijd makkelijk nieuw personeel aan te trekken. Ook worden ze uitgedaagd om jongeren aan zich te binden en mogelijkheden te onderzoeken om ouderen te behouden voor hun baan.
Solliciteren nieuwe stijl. In het kader van solliciteren wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitaal werven, video-sollicitaties en presentatietechnieken als storytelling.

Volop uitdagingen dus op de arbeidsmarkt voor iedereen die personeel of werk zoekt. Rooi Werkt wil ondernemers en werkzoekenden op dit terrein graag inspireren en ondersteunen. Daarom organiseren we op 21 februari 's avonds een inspirerende bijeenkomst met interessante sprekers en workshops over (jouw) kansen en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Toegang gratis. Kijk voor het voorlopige programma op www.rooiwerkt.nl of neem contact op met Elske Huijbers via 0646085630.