Matig spelend Odisco wint wel

Sint-Oedenrode - Odisco moest afgelopen zondag uit spelen in Reuver tegen Roka. Een nog onbekende ploeg voor Odisco. Dit was namelijk de eerste keer dat de twee ploegen tegen elkaar speelden.

Odisco begon sterk aan de wedstrijd en was gretig. Na vier minuten stond het dan ook 0-2. Verdedigend stond Odisco minder sterk als afgelopen weken, wat resulteerde in onnodige tegendoelpunten. Door zelf wel te blijven scoren en op de juiste momenten aan te zetten kon Odisco toch de rust in gaan met een voorsprong van 4-9.

In de rust werd de dames verteld meer in de bal-lijn te gaan lopen om zo verdedigend minder in de problemen te komen. Bovendien moesten de aanvallen feller en dynamischer en er moest gebruik gemaakt gaan worden van het achterveld.

Helaas leek het alsof Odisco die opdrachten niet kreeg uitgevoerd: het spel was traag, er was te weinig beweging en Odisco gaf ruimte weg in de verdediging. Na 15 minuten stond er 6-11 op het scorebord. In een time-out werd nogmaals gezegd in de verdediging de bal-lijn te pakken en de druk te verhogen. Vervolgens voerde Odisco deze opdracht keurig uit en Odisco hield het verdedigend geruime tijd dicht. In de aanval werden helaas de nodige grote kansen gemist, waardoor de uitploeg zichzelf te kort deed. Na 25 minuten stond het 7-11. Marlon van Heeswijk liet tegen het einde van de wedstrijd zien nog erg scherp te zijn: ze schoot twee zuivere afstandsschoten achter elkaar binnen en zette de eindstand op 7-13.

Odisco leek deze wedstrijd af en toe tegen zichzelf te korfballen en speelde matig, maar het was ruim voldoende om de wedstrijd te winnen. Aanstaande zondag speelt Odisco thuis om 12.40 in de Streepen tegen Tovido 1.