Afbeelding

Jan Klaassen flikt het weer!

Algemeen

Sint-Oedenrode - Voor alle kinderen die van de zomer in Rooi waren, thuis of op vakantie, was het genieten. Vier zonnige zaterdagen en één vrijdag waren Jan Klaassen, mevrouw de Heks, de Rare Fiep en nog veel anderen te gast op het Kerkplein. Luuk Petersen bracht ze mee in zijn rijdende poppenkast. De bankjes zaten vol met het kleine grut, eromheen ouders en grootouders. Luidkeels antwoorden de kinderen op de vragen van Jan Klaassen. Het gegil en gelach was niet van de lucht als ze natgespoten werden met een groot waterpistool.

Twee voorstellingen per week werden georganiseerd en gefinancierd door de Rooise Centrumondernemers. 'De kist', 'Jan Klaassen is jarig', 'De heks is ziek', het zijn een paar van de stukken die Luuk speelde. De poppenkast trok tussen de 1.000 en 1.500 bezoekers, waarvan 60% kinderen. Ze kwamen uit heel toekomstig Meierijstad, Uit Son, Breugel, Mariahout, Veghel, Boxtel, Liempde... Zelfs een naar Frankrijk geëmigreerde Rooienaar kwam kijken met zijn kleinkinderen. Tussen de voorstellingen door een gezellig muziekje, tevreden van hun koffie of wijn drinkende volwassenen en verlekkerd aan een ijsje likkende kinderen. Levendig en gezellig. En het bleef niet bij poppenkast. Er was van alles voor kinderen te doen deze zomervakantie: De Zevensprong, de Jeugdvakantieweek, de Zomerschool, de kermis, Park Kienehoef en ga zo maar door. Voor leuke vakantieactiviteiten hoefde je echt geen lange reis te maken.

Intussen zijn de spandoeken 'Wij gaan weer naar school' weer opgerold, het werk en de school zijn  begonnen en de herinnering aan de vakantie zakt verder en verder weg. Maar geen nood, volgend jaar zijn we er weer met een mooi zomerprogramma. Iets om nu al naar uit te kijken.

De groeten uit Rooi,
van de Centrumondernemers