Afbeelding

Opbrengst Kiwanis Klumpkesrace voor Rooise en Nepalese kinderen

Algemeen

Sint-Oedenrode - De Kiwanis Klumpkesrace is gelopen. Misschien is het beter om te zeggen dat de race is gedreven. Want de ruim 2500 klumpkes die deelnamen aan de klumpkesrace dreven over de Dommel naar hun doel bij Dommelzicht. Rondom de race zelf was er rondom finishplaats van de race een uitgebreid programma speciaal voor kinderen.

Zoals elk jaar waren er ook dit jaar weer twee goede doelen aan de Klumpkesrace gekoppeld. Het lokale doel is Kiwanis Kinderhulp, dat is een fonds dat geld beschikbaar heeft voor Rooise kinderen die in een gezin wonen dat het niet zo breed heeft. Om deze kinderen toch aan het sociale, culturele en sportieve leven deel te kunnen laten nemen, betaalt dit fonds de bijdrage voor het schoolreisje, de muziekles of de sportvereniging.

Het internationale goede doel van de Kiwanis Klumpkesrace heeft dit jaar ook een Roois tintje. De Kiwanis dragen bij aan de stichting Hulp aan Nepal. Het Rooise echtpaar Peter en Jeanne van de Laar zetten zicht al jaren voor deze stichting in. Na de verwoestende aardbeving van zo'n anderhalf jaar geleden is een deel van het werk dat deze stichting in Nepal verrichtte verloren gegaan. Met de verschillende bijdragen die 'Hulp aan Nepal' heeft gekregen wil zij vier en als alles meezit zes klaslokalen van dorpsschooltjes gaan herbouwen.

Politie
Even leek het erop dat de Klumpkesrace op het allerlaatse moment niet door kon gaan. Juist op het moment dat Rien van Genugten de bak met klumpkes in de Dommel wilde kiepen, werd hij door de politie tegengehouden. Maar nu kwam Rien zijn ervaring als tonprater erg goed van pas. binnen de kortste keren waren de agenten ervan overtuigd dat alles in orde was en zo kon de Klumpkesrace ook dit jaar toch gewoon doorgaan.

Kijk hier naar de videoclip met daarin de nummers 1, 2 en 3

Lees woensdag verder en kijk voor alle uitslagen in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding