Afbeelding

Team Meierijstad (TEAM) geregistreerd bij centraal stembureau

Algemeen

Sint-Oedenrode - Team Meierijstad (TEAM) is op maandagmiddag 29 augustus 2016 door het centraal stembureau geregistreerd als nieuwe politieke partij. Dat betekent dat Team Meierijstad (TEAM) mee kan doen aan de herindelingsverkiezingen voor Meierijstad op 23 november dit jaar.

Eerder al lieten de partijen 'Gemeentebelang Meierijstad' en 'Hart voor Schijndel' zich registreren. Nieuwe en bestaande lokale politieke partijen die onder een bepaalde naam mee willen doen aan de herindelingsverkiezingen hadden tot uiterlijk 29 augustus de tijd om zich te laten inschrijven bij het centraal stembureau van de organiserende gemeente Veghel.

Omdat de oude gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel ophouden te bestaan, vervallen alle aanduidingen van lokale partijen die op dit moment geregistreerd zijn. Landelijke partijen staan doorgaans al bij het centraal stembureau voor de verkiezing van de Tweede Kamer of provinciale staten geregistreerd. Inschrijven bij het centraal stembureau is dan niet meer nodig.

Registratie van een naam is niet verplicht. Een politieke groepering kan er ook voor kiezen om mee te doen aan de verkiezingen met een zogenaamde blanco lijst. In dat geval staat er alleen een nummer boven de lijst van de partij op de kandidatenlijst en op het stembiljet - en geen naam. Zie voor meer informatie www.meierijstad.nl