Afbeelding

Op Eigen kracht

Algemeen

Sint-Oedenrode - In de Eigen kracht groep gaan we op ontdekking naar de Eigen kracht, gesteund en geïnspireerd door de groepsleden. Er wordt gewerkt aan de hand van persoonlijke leerdoelen. Deze worden positief en in de ik vorm geformuleerd. Samen gaan we aan de slag met leuke werkvormen om de Eigen kracht te versterken.

De groep is bedoeld oor mensen die oplossingen zoeken voor hun problemen en/of weer meer willen gaan vertrouwen op hun Eigen kracht. De meerwaarde van een groep is dat je elkaar kunt ondersteunen en met elkaar kunt meedenken. En ook al heb je problemen er zijn ook zaken waar je sterk in bent,. Deze kwaliteiten kunnen ingezet worden naar de ander en vice versa. De groep is geen praatgroep maar meer gericht op ervaren aan de hand van oefeningen en stappen nemen.

Het gaat om 5 bijeenkomsten van 2 uur die plaatsvinden in Odendael. Van te voren zal er een kennismaking/ intake zijn. De thema s die o.a aan de orde komen zijn: kwaliteiten en zelfvertrouwen, innerlijke krachtbronnen, draagkracht en draaglast, assertiviteit, de kracht van gedachtes, sociaal steunsysteem en worden verder aangepast en aangevuld aan de hand van de leerdoelen deelnemers. De groep kan gevolgd worden parallel aan een individueel traject maar ook als aanvang.