Afbeelding

Olympisch feestje HBV Ontspanning blijft uit

Algemeen

Sint-Oedenrode - Eerlijk is eerlijk: de verwachtingen waren niet zo hooggespannen als de bogen, zaterdagavond in het clubgebouw van HBV Ontspanning. "We hebben geen schijn van kans, maar ge wit nooit" liet HBV penningmeester Jan Versantvoort zich nog ontvallen voordat het Nederlandse team, waarin HBV-lid Sjef van de Berg, aantrad in Rio. "Ze moeten vanavond tegen de moeilijkste tegenstander, Zuid-Korea."

Na afwisselend gejuich, applaus en "ooohhh" uit de 25 HBV-leden of supporters werd het wat stiller voor het levensgrote scherm, het gejuich klonk steeds vaker uit de luidsprekers en was afkomstig van de Zuid-Koreaanse ploeg plus aanhang. Dat het beeld regelmatig stil-of wegviel en de enige bewegende pijl rondjes draaide om de verbinding weer te herstellen, kon de kijkers in de halve ring aan tafel amper meer boeien. "Wil iedereen zijn Wifi uitzetten" probeerde Versantvoort nog, maar het werd alleen maar erger.

"Hier krijgen kleine kinderen een rammelaar, dáár krijgen ze een boog" sneerde een van de aanwezigen, doelend op Zuid-Korea. Versantvoort haalde zijn schouders op. "Wij gaan hier vanavond gewoon door. En volgende week is het individueel schieten, dan maken wij meer kans."  

Afbeelding