Afbeelding

Aftrap buurtpreventie Eerschot

Algemeen

Sint-Oedenrode - Binnen de wijk Eerschot wordt momenteel door twee initiatiefnemers in samenwerking met de politie gewerkt aan de oprichting van een Buurt Informatie Netwerk.

Een Buurt Informatie Netwerk, ofwel BIN, is een samenwerkingsverband tussen bewoners, politie en gemeente met als doelstelling de veiligheid en leefbaarheid in een wijk te verbeteren. Wijkbewoners kunnen daarbij helpen door lid te worden van BIN. Doordat BIN-leden, de politie en de gemeente op een eenvoudige manier informatie met elkaar uitwisselen, kan er gericht worden gewerkt aan de veiligheid en leefbaarheid. Zo vermindert de criminaliteit en worden wijkbewoners bij het werk van de politie en gemeente betrokken. BIN draagt bij aan een fijnere en meer veilige buurt.

Dinsdagavond 19 juli van 19.00 uur tot 20.30 staan de initiatiefnemers van BIN Eerschot samen met wijkagent Frans van Rozendaal met de "Buurt-tent" op het grasveld achter Basisschool Eerschot. Voor iedereen die geïnteresseerd is een mooi moment om kennis te maken met BIN Eerschot. Tevens is er de gelegenheid tips op te halen om met een gerust hart je huis achter te laten tijdens de vakanties.