Afbeelding

KRO/NCRV houden Bekkersdag in Rooi

Algemeen

Sint-Oedenrode – Regelmatig zie je in Rooi groepjes toeristen die, begeleid door een van de gidsen, tekst en uitleg krijgen over het dorp en al haar wetenswaardigheden. Afgelopen zondag deed een heel wat grotere groep Rooi aan: 108 leden van KRO/NCRV, de omroepen die naar aanleiding van het nieuwe omroepbestel activiteiten gebundeld hebben. Regelmatig houden ze samen een speciale themadag voor leden, waarin ontmoeten centraal staat.

Eerst bezochten ze het graf van Mgr. Bekkers, die 50 jaar geleden overleed, en legden daarop bloemen in de kleuren rood en wit, die symbool staan voor Bekkers' lijfspreuk "met de liefde als wapen." Daarna een Brabantse koffietafel in De Beurs, waar KRO-ceremoniemeester Frans Wouters uitleg geeft over de keuze voor dit arrangement. "We kijken steeds naar een thema, en nodigen dan de leden uit de nabije postcodegebieden uit om zich daarvoor op te geven. Mgr. Bekkers werd uitgereden op 14 mei 1966, op 14 mei 2016 werd Bisschop De Korte geïnstalleerd in Den Bosch, puur toevallig. De samenvoeging van beide omroepen gaat gefaseerd, met behoud van eigen identiteit. Protestanten zijn immers meer van het schrijven, wij katholieken meer van het gevoel".

Het programma bestond verder uit het bezichtigen van de tentoonstelling van de populaire bisschop in de Martinuskerk, de vertoning van archiefbeelden van Mgr. Bekkers en lezingen van bekende KRO-NCRV-presentatoren.

Afbeelding
Afbeelding