Afbeelding

Olland in de ban van Ollend Dreijt Dur

Algemeen

Olland - 20, 21 en 22 mei is heel Olland en omstreken weer in de ban van Ollend Dreijt Dur. Net zoals voorgaande jaren belooft het ook dit jaar weer een succes te worden. Met de artiesten, activiteiten en een enthousiaste organisatie moet dat goed gaan komen…

Op vrijdag is het huis-DJ Jurrit die het festijn mag openen. Na hem volgen verschillende grote namen. Nitty Wow, de vaste DJ van Kraantje Pappie, Dune met zijn 90's hits en later Rave van Fortuin. De laatstgenoemde spreekt bijna voor zich. Schuif een aantal muziekgenres op een rad en draaien maar. De avond ligt dus (bijna) volledig in de handen van het rad. Spannend!

Op zaterdag komen er verschillende bands optreden. Een avond voor jong en oud. Evenals de vrijdag. Yellow Pants, een coverband uit Veghel, zal beginnen met de meest fijne hitjes. Daarna is het aan Paaspop-hit Baby-Blue om het dak er af te spelen. De mannen van Baby Blue speelden afgelopen Paaspop nog in het theater, dat eigenlijk niet groot genoeg voor hen was.

Op zondag is de tent eerder geopend. Om half twaalf begint er een bingo. Iedere eerste kaart is gratis. Bovendien zijn er mooie prijzen te winnen. Vooral de hoofdprijs, een BBQ-pakket van Puur Brabant, is natuurlijk gewild.

Later deze dag, na de bingo, zijn er verschillende activiteiten op het terrein. Zo is er een klimwand aanwezig, een luchtkussen, zijn er Bumpingballs en is er een roofvogelshow. Genoeg te doen dus. Later zullen verschillende koren en kapellen hun noten laten horen. De Rooi Tulpen, De Ollandse Dorpskapel en gitaarvereniging Ancora zijn aanwezig. Daarna is het de beurt aan Twan van Brabant.

Last but not least is er de welbekende biercantus. Ook dit jaar belooft deze weer een groot succes te worden. De organisatie heeft gezorgd voor verstevigde tafels waardoor er weer volop op de banken gezongen kan worden. Aanmelden voor de biercantus kan via de website http://ollenddreijtdur.nl