Verschillende partijen zochten elkaar dinsdagochtend op bij Boskant.
Verschillende partijen zochten elkaar dinsdagochtend op bij Boskant.

Multifunctioneel karakter dankzij aanbouw

Algemeen

Boskant - Ieder dorp heeft een plek nodig waar mensen kunnen samenkomen. Dat is in Boskant niet anders. Natuurlijk, Boskant heeft De Vriendschap. Daar bruist het van de activiteiten, verenigingen horen er bij het meubilair. Maar nu De Meidoorn is uitgebreid, is er ook een ruimte die de burgers kunnen gebruiken voor andere zaken, zoals fysiotherapie of jongerenvermaak.

Toen jongerencentrum 't Pluugske de deuren moest sluiten, zat Boskant even met de handen in het haar. Gelukkig handelde de dorpsraad adequaat en stonden vrijwilligers paraat. De inboedel werd zover mogelijk verhuisd naar De Meidoorn, maar omdat die te klein bleek, werd er een aanbouw geplaatst. Afgelopen vrijdagmiddag vond de officiële opening plaats. "Dankzij de uitbouw heeft De Meidoorn een multifunctioneel karakter gekregen", vertelde een trotse voorzitter van de dorpsraad, Frans van den Heuvel. "Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud. De jeugd is hier helemaal op zijn plek, Welzijn de Meierij houdt hier voortaan inloopspreekuur en er komt fysiotherapie. Daarnaast zijn we naar andere invullingen aan het kijken." Van den Heuvel roemde de samenwerking met de gemeente én alle vrijwilligers die hard hebben gewerkt om het mogelijk te maken. Een extra woord van dank richtte hij aan Anneke Jacobs, dus altijd weer de kartrekker bleek op verschillende gebieden.
Ook op dinsdagochtend was zij weer van de partij tijdens de open dag voor de buurt en betrokken partijen. Inwoners van Boskant kwamen een kijkje nemen in de nieuwe ruimte en zagen met eigen ogen dat de levensstandaard in Boskant weer wat beter is geworden. "Hopelijk vinden mensen elkaar hier voor een bakje koffie en een praatje, want ook eenzaamheid is een probleem", stipt Jacobs aan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding