De wethouder is trots op de app die komen gaat
De wethouder is trots op de app die komen gaat

App Natuurlijk! Sint-Oedenrode op Koningsdag gelanceerd

Algemeen

Sint-Oedenrode - "Eén voor allen, allen voor één." Wethouder Ad van der Heijden doelt daarmee op de samenwerking binnen Sint-Oedenrode waardoor de app van Natuulijk! Sint-Oedenrode is ontstaan. "Vroeger werkten partijen wel eens langs elkaar heen, maar die tijden zijn voorbij. De app van Natuurlijk! Sint-Oedenrode is daar een prachtig voorbeeld van!"

Van der Heijden is trots op het resultaat. Volgende week woensdag – op Koningsdag – zal de bestuurder de lancering van de app officieel verzorgen, net nadat burgemeester Maas traditiegetrouw de vlag heeft gehesen. Vanaf dan is het programmaatje te downloaden via Apple en Android. Achter de schermen wordt druk gewerkt om de puntjes op de i te zetten.

Toeristen
De app is voor iedereen, dus ook voor Rooienaren. Toch wil Natuurlijk! Sint-Oedenrode vooral de toerist en de recreant bereiken. De app laat straks overzichtelijk zien wat Rooi te bieden heeft. Aan verblijfsrecreatie, winkels, horeca én activiteiten. De bezoeker moet via de app Sint-Oedenrode kunnen leren kennen. De app wordt een tool, een kompas. Straks is het mogelijk om via de telefoon wandel- en fietsroutes in en rondom Sint-Oedenrode te vinden én te benutten. De meest bijzondere wandelroute is de route rondom het centrum. Niemand minder dan Wim van Rooij (toeristen zullen het niet geloven) is vereeuwigd in de route. Zo kan hij 'zijn' bezoekers blijven vertellen over de historie van Sint-Oedenrode, zonder zelf nog mee op pad te hoeven.

Lees meer in DeMooiRooiKrant van deze week