Proficiat!
Proficiat!

Na 48 jaar eindelijk kampioen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Voor het eerst in de 48-jarige geschiedenis van Argo zijn de wedstrijdzwemmers kampioen geworden in de hoogste regionale klasse D1.

In deze D1 klasse zijn 18 zwemverenigingen uit Limburg, Brabant en Zeeland vertegenwoordigd. De wedstrijdzwemmers van Argo hebben dit seizoen deze regionale klasse gedomineerd en wisten alle vijf de competitieronden winnend af te sluiten. Argo behaalde over 5 competitieronden het record aantal van 20164,75 punten. In het landelijke klassement waarin over 5 regio's verdeeld 70 teams uitkomen behaalde Argo een keurige 3e plaats. De wedstrijdploeg van Argo gaat door dit uitstekende resultaat promoveren en volgend seizoen op een hoger niveau zwemmen, namelijk in de landelijke C-competitie. Het afgelopen seizoen is er door de zwemmers met veel plezier en inzet getraind en erg gemotiveerd met bijna elke keer een compleet team aan de wedstrijden deelgenomen. De teamspirit was bijzonder goed en jong en oud(er) zijn goed met elkaar om gegaan. Dit alles heeft geresulteerd in dit resultaat. Tijdens deze competitiewedstrijd werden er 3 clubrecords gezwommen: Sanne Peters 50m vlinderslag in 0.35.08, Stef van Zitteren: 50m vrije slag in 0.24.88 en 200m wisselslag in 2.17.72.
Dit kampioenschap willen ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ze willen het delen met alle belangstellenden voor de zwemsport uit Sint-Oedenrode en omgeving. Op zondag 8 mei willen ze in het zwembad De Neul een ieder laten kennismaken met de zwemsport. Tijdens deze middag die om 13.30 uur begint zullen de zwemmers van Argo hun kunsten vertonen tijdens diverse zwemdemonstraties. Argo heeft diverse zwemmers die actief zijn op de regionale en Nederlandse kampioenschappen en deze zwemmers zullen ook diverse demonstraties verzorgen. Aan bod komen o.a. vlinderslag, borstcrawl, rugslag, schoolslag, wisselslag, starts en keerpunten. Na de demonstraties, die ongeveer een half uur duren, is er voor alle aanwezigen de mogelijkheid om een uurtje vrij te zwemmen. Tijdens dit uur blijven de zwemmers, trainers en officials in het zwembad om eventuele vragen te beantwoorden. Dus tot zondag 8 mei om 13.30 uur in zwemkleding in het zwembad. Komende zondag nemen de jonge zwemmers van de Wedstrijdgroep in zwembad De Wiemel in Deurne deel aan de 5e Minioren wedstrijd, aanvang 14.00 uur.