Mirjam en haar verzameling
Mirjam en haar verzameling

Tentoonstelling Diddl op de verzamelbeurs

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zondag 24 april houdt de afdeling Oost-Brabant van 'De Verzamelaar' een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in gemeenschapshuis 'De Brink' in Eerde. Deze keer houdt Miriam van de Berg uit Sint-Oedenrode een tentoonstelling met haar verzameling Diddl.

In januari 2007 hield Miriam voor het eerst een tentoonstelling met haar verzameling Diddl. Het verzamelen van Diddl was toen een echte hype. Iedere maand bezochten tientallen Diddl verzamelaars de verzamelbeurs om blaadjes en briefpapier van Diddl te ruilen. Op zondag 24 april houdt zij opnieuw een tentoonstelling op de verzamelbeurs in Eerde.

In 2005 kwam de oudste dochter van Miriam met enkele Diddl blaadjes thuis van school. Ze vroeg of ze die mocht gaan verzamelen. Miriam had voor die tijd ook al wat dingen zoals flippo's voor haar dochters verzameld. Ze wou toch eerst wel eens weten wat het verzamelen van Diddl inhield en dus ging ze in een winkel kijken wat het was. De meeste verzamelaars hebben vooral de blaadjes verzameld van de Diddl blokken. Er werden regelmatig nieuwe series van Diddl blokken uitgegeven in allerlei formaten. Ieder blok had andere afbeeldingen. Het was de kunst om je verzameling compleet te maken met van ieder blok 1 blaadje. Naast de blokken werd er van alles meer uitgegeven met de afbeeldingen van Diddl. Er werden meer dan 300 verschillende soorten briefpapier uitgegeven, heel veel ansichtkaarten in diverse series, beeldjes, schoolspulletjes, maar ook serviesgoed en linnengoed met Diddl afbeeldingen werden uitgegeven. Hele kinderkamers konden worden ingericht met alleen maar Diddl spulletjes. Miriam probeert nog steeds Diddl spulletjes aan haar verzameling toe te voegen. Ze is vooral nog op zoek naar de kleine verzamelfiguren en Duitse ansichtkaarten om haar verzameling aan te vullen.

Als u deze tentoonstelling eens wilt zien, of als u nog iets leuks heeft voor Miram kom dan eens een kijkje nemen op de verzamelbeurs. Neem ook eens een kijkje op www.EveryOneWeb.com/verzamelbeurs. De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 24 april van 09.00 tot 12.00 uur in gemeenschapshuis 'De Brink' aan het Sint Antoniusplein 7 in Eerde.

Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen, o.a. van supermarktacties zoals de Efteling figuurtjes van Emté, voetbalplaatjes van Plus, enzovoorts, maar ook voor ansichtkaarten, lucifermerken, markclips, munten, bidprentjes, jokers, pins, postzegels, speelkaarten, pennen, sigarenbanden, suikerzakjes, sleutelhangers, stripboeken, speldjes, theezakjes, winkelwagenmunten en nog veel meer kunt u op de verzamelbeurs goed slagen.