Afbeelding

Tweede veld voor Beach Soccer Rooi

Algemeen

Na het tienjarig jubileum van vorig jaar gaat Beach Soccer Rooi dit jaar weer een mijlpaal tegemoet; vanwege de vele aanmeldingen wordt een tweede veld aangelegd.

De populariteit van Beach Soccer Rooi is al jaren groot, het evenement begon in 2004 met 17 teams, dit jaar zullen er naar verwachting ongeveer 80 teams deelnemen. Volgens organisator Robert Barclay zat het extra veld er al een paar jaar aan te komen. "Tot op heden konden we de groei steeds opvangen door vroeger te starten, later te eindigen of de wedstrijden in te korten. Op 1 april hadden er al 13 teams meer aangemeld dan vorig jaar. Om deze teams niet teleur te hoeven stellen hebben we besloten om het tweede veld aan te leggen. Naast de extra teams kunnen we hierdoor ook weer wat later starten, zijn we vroeger klaar en hebben we minder wachttijden", aldus Barclay.

Op dit moment is er nog ruimte voor 1 herenteam en 1 damesteam. Voor jeugdteams (D-, C-, B-jeugd) zijn er nog voldoende plekken beschikbaar. De jeugdteams komen op zaterdag 14 mei in actie. De dames- en herenteams mogen op 15 en 16 mei hun kunsten vertonen op de tijdelijke "Rooise Copacabana" op het evenemententerrein aan het Dommelpark.
Het Beach Soccer is een snelle en spectaculaire spelvorm wat ook voor de bezoekers erg leuk is om naar te kijken. In hoog tempo worden de vrije trappen, volley's, omhaals en andere technische hoogstandjes aaneengeregen onder de bezielende leiding van officiële scheidsrechters van de Nederlandse Beach Soccer Bond . Meer informatie: www.beachsoccerrooi.nl