Vorig jaar won Hans Vogels de titel.
Vorig jaar won Hans Vogels de titel.

Genomineerden Sportgala 2016 bekend

Algemeen

Sint-Oedenrode - De genomineerden van het Sportgala 2016 zijn bekend. Voor de titel Sportman van het jaar zijn Hans Vogels, Koen van der Wijst en Remko Jansen genomineerd. In de categorie Sportvrouw van het jaar zullen Alicia Holzken, Dewy Lo-A-Njoe en Elise Pennings om de titel strijden. Bij de teams zijn de Rooise voetbalvereningingen sterk vertegenwoordigd. Nijnsel 1 en Rhode Jongens E1 gaan de concurrentie aan met titeldragers Cor van der Heijden en Eric Markgraaff van Katateam Dai-Ippo.

Sportvrijwilliger en talent
Voor de titel Sportvrijwilliger van het jaar zijn acht kandidaten voorgedragen: Antoon Verbakel (VV Nijnsel/TVE Reclame), Hans van de Mortel (RKSV Rhode), Harrie der Kinderen (WTC Gerry van Gerwen), Jan van Hastenberg Frz (VV Boskant), Loes van Leeuwen (KV Rooi), Marlou van Roosmalen (Dioscuri), Nelly van de Wetering (TV de Kienehoef) en Pierre Lardenois (SV Fortuna '67). Ook wordt de titel Sporttalent van het jaar uitgereikt. Hiervoor worden geen nominaties bekend gemaakt. 

Sport kan niet zonder sponsoren
Het sportgala wordt dit jaar voor de derde keer in haar nieuwe vorm georganiseerd. Dit is niet mogelijk zonder de steun van verschillende Rooise ondernemers. MK2 audiovisueel, De Beurs, Rabobank Hart van de Meierij, De MooiRooi Krant, Kalmann Mediaproducties, DJ Bunk, Fotografie Jan Ebbenn, Van Kuringe Adviesgroep, Fysiotherapiepraktijk Joost de Vaan, Sportcentrum Van den Oever, EMVO Techniek, Van de Ven Accountants, Rooyse Autobedrijven, Boxsons Autolease, Ahrend, Dierenartsenpraktijk Sint-Oedenrode, De Plaatselijke Makelaar, Tandzorg de Rooij, Aben Reclame Sint-Oedenrode, TFV van den Wijngaard, Bloembinderij de Keizerskroon, Dansgroepen Unique, Rango Concepts en Gemeente Sint-Oedenrode maken door middel van een bijdrage of dienst dit gala mogelijk.

Sportgala open voor iedereen
Het Sportgala, met als gastspreker Arnold Vanderleyde, vindt op 11 maart plaats in De Beurs en is voor iedereen toegankelijk. Bezoekers zonder uitnodiging kunnen voor zover toereikend plaatsnemen tussen de sporters en hun familieleden. Daarnaast is het sportcafé de hele avond geopend om onder het genot van een drankje het gala te volgen. De deuren openen om 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur.