Geef je op!
Geef je op!

Kookstrijd voor jonge kooktalenten

Algemeen

Na enkele succesvolle edities van Culi-Kids Valkenswaard en Culi-Kids Veldhoven, spreidt deze kookwedstrijd onder een nieuwe naam (Kookstrijd) haar vleugels over Eindhoven en omgeving en organiseert vanaf 15 februari a.s.: Kookstrijd 2016. Echte restaurants worden het wedstrijddecor voor jonge kooktalenten van 8 tot en met 17 jaar.

Na een auditieronde, waarin de kandidaten worden getest op kookvaardigheden, wordt een selectie gemaakt van kandidaten die tijdens de strijdrondes mogen gaan koken in een echt restaurant. Ter voorbereiding hierop krijgen zij een masterclass aangeboden van een bekende chef. Na 2 strijdrondes in de restaurants blijven enkele kandidaten over, die in de Finalestrijd mogen gaan strijden om de titel "Kookstrijder 2016".
De kookwedstrijd is bedoeld voor kooktalenten van 8 tot en met 17 jaar die wonen of naar school gaan in de gemeentes: Eindhoven, Veldhoven, Valkenswaard, Waalre, Eersel, Bergeijk, Heeze-Leende, Geldrop-Mierlo, Nuenen c.a., Son en Breugel, Best, Oirschot, Bladel, Reusel-De Mierden en Sint-Oedenrode. Er wordt gestreden in 2 leeftijdscategorieën n.l. de basisschooljeugd en de middelbare schooljeugd.
Deelnamekosten bedragen € 15,- per persoon. Hiervoor ontvangen de kandidaten een kookschort, deelname aan de auditie en maken zij kans om zichzelf te kwalificeren voor de strijdronde en dus om te mogen koken in een echt restaurant. Aanmelden voor de kookstrijd kan via www.kookstrijd.nl. Ook is op deze website uitgebreide informatie te vinden over de kookwedstrijd.

Restaurant uit de genoemde regio die wedstrijddecor willen worden van de kookstrijd kunnen via www.kookstrijd.nl nadere informatie vinden over deelname.