Het Damiaancentrum
Het Damiaancentrum

Damiaancentrum zoekt Keukenpraters

Algemeen

Sint-Oedenrode - In het Damiaancentrum is de werkgroep "Keukenpraat" actief. Dat is een groep, die regelmatig bij elkaar komt om samen te koken, te eten en gezellig te kletsen. Juist het bereiden van gerechten uit minder bekende culturen is de uitdaging. Enige eis: de voertaal is Nederlands, want in feite is keukenpraat bedoeld om mensen, die Nederlands niet als moedertaal hebben, al doende oefening te geven. Keukenpraat zoekt uitbreiding.

 In de goed toegeruste keuken van het Damiaancentrum (er zijn b.v. twee inductiekookplaten) is het heerlijk koken en bakken. Mensen uit allerlei culturen komen hier eens per twee weken bij elkaar om een lekkere maaltijd te bereiden en/of ervan te genieten. Of het nou gaat om Italiaanse pasta prima vera, Indiase erwtencurry, Marokkaanse couscous, Philippijnse vis of de Poolse zuurkool 'bigos': het is bij Keukenpraat bereid. Maar ook boerenkolenstamp met rookworst heeft op het menu gestaan.

 Keukenpraat is letterlijk een smakelijk middel om het doel van ontmoeting en het leren van Nederlands te bereiken. Vanuit vluchtelingenwerk en via persoonlijke contacten was de groep aanvankelijk behoorlijk groot, maar door allerlei omstandigheden, zoals – gelukkig! - het vinden van werk en persoonlijke situaties, is de groep nogal ingekrompen. Vandaar dat wij op zoek zijn naar mannen (!) en vrouwen, die hun pasgeleerde Nederlands in de praktijk willen brengen tijdens het bereiden en/of verorberen van een lekkere maaltijd.

 Omdat wij er vanuit gaan, dat onze doelgroep dit artikeltje niet leest, vragen wij de lezer: kent u mensen, die hiervoor in aanmerking komen? Wilt u dit dan met hen bespreken? En wie weet, hebt u zelf ook wel zin om mee te doen met Keukenpraat. De kosten zijn € 2,50 per keer. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 16 februari, vanaf 10.00 uur. Welkom!!

 Voor alle verdere inlichtingen info@damiaancentrum.nl of 0413 – 473878.