Aanbieden eerste exemplaren van De Rooise Raaf Detectivebureau aan de burgemeester en DeMooiRooiKrant. Foto: Jack van Haastrecht.
Aanbieden eerste exemplaren van De Rooise Raaf Detectivebureau aan de burgemeester en DeMooiRooiKrant. Foto: Jack van Haastrecht.

Eerste exemplaren De Rooise Raaf overhandigd

Algemeen

Het boek 'De Rooise Raaf Detectivebureau, Avonturen van Rien Raavens', is uit. De trotse auteurs Hanny Brok, Emmy van Haastrecht, Elli de Rijk en Nelleke Thijssen hebben de eerste exemplaren aangeboden. Burgemeester Peter Maas, Bas van Turnhout en Jeroen van de Sande van DeMooiRooiKrant namen de bundel enthousiast in ontvangst. De uitreiking vond plaats op maandag 14 december op het gemeentehuis.

In januari 2013 werd Sint-Oedenrode verrast door de vestiging van een nieuw en bijzonder bedrijf binnen haar gemeentegrenzen: De Rooise Raaf, Detectivebureau. De avonturen en belevenissen van de kordate speurder Rien Raavens stonden bijna twee jaar lang als feuilleton, onder het pseudoniem S. Coops, in DeMooiRooiKrant. Al die weken bood deze krant de schrijvers een podium om de avonturen van Rien Raavens over het voetlicht te brengen.

De burgervader was een fan van Rien en keek iedere week weer uit naar nieuwe belevenissen. In de verhalen zag hij het dorpsleven weerspiegeld. Hij schrijft in het voorwoord verheugd te zijn dat de avonturen van Rien Raavens nu gebundeld zijn. Zo blijven de lezenswaardige verhalen bewaard en beschikbaar.

Het fraai uitgevoerde boekje met een omslag van Jack van Haastrecht is voor €5,50 te koop bij kantoorboekhandel 't Paperas, bij het VVV-kantoor en is via schrijvers@impesant. nl bij de auteurs te bestellen.