Ancora
Ancora

Eerst Kerstconcert, daarna zestigjarig bestaan

Algemeen

Olland - De feestcommissie van zo'n vijf personen heeft een flinke taak op de nek genomen, maar natuurlijk staan ze er nooit alleen voor bij Ancora. De gitaarclub uit Olland bestaat niet voor niets zestig jaar komend voorjaar. Er komt een groots feestweekend aan. Dat varkentje zal heus wel gewassen worden. Net als het grootse Kerstconcert van aankomende zondag. Spektakel ligt op de loer…

Bij een Kerstconcert van een gitaarclub geloven veel mensen niet in een spektakel. Het wordt toch eens tijd om van die gedachte af te stappen. Wat als we u melden dat twee jongeren als dirigent voor de groep van ruim dertig man staan, wat als we hier verklappen dat één van hen de laatste weken de I-Tunes hitlijst bestormde met de hit 'Digital Age'. Gelooft u dat dan? De oplossing is simpel. Zoek naar Flemming Viguurs op Google en u wordt overstelpt. Kom zondag naar De Loop'r om te kijken of hij het echt is. De andere leider is Boudewijn Dolstra. Een zoon van de voormalige dirigent van Ancora. Boudewijn en Flemming zijn veelbelovende jongelui aan het begin van een glansrijke carrière. Ze leren veel bij Ancora en Ancora leert van hen. Het klinkt als de ideale samensmelting.

Oubollige muziek bij Ancora? Verre van dat! De leeftijden van het ensemble variëren flink. Van tieners tot vijftigers, maar allemaal delen ze de passie voor muziek. Daarom zijn ze er ook stuk voor stuk over eens dat ze een uitdaging moeten hebben. U hoeft niet raar op te kijken als u ineens Metallica hoort, of Dotan. Of als u de gitaarklanken en zang van ABBA of Miss Montreal uw trommelvliezen binnen hoort kronkelen. Ancora is bij de tijd en verrast iedereen met klassiekers, zelfs met jodelnummers, maar juist ook met hedendaagse liedjes. Het ensemble wordt vanaf 1 januari extra uitgebreid, want Boudewijn en Flemming blijven natuurlijk niet stil zitten als jonge honden met ambitie.

Kerstmarkt en concert
Zondagmiddag staan de deuren van de Loop'r weer eens open. Er is een uitgebreide en sfeervolle Kerstmarkt, maar tevens staat dus het Kerstconcert van Ancora op de agenda. Vanaf 14.00 uur speelt het ensemble twee keer drie kwartier met een korte pauze er tussen. Dat wordt dus het aangename met het aangename combineren. Gastmuzikanten zijn René Dolstra en Erik Lathouwers.