Met Kerstmis adviseert Ad de Bever een sla-melange met frisse dressing
Met Kerstmis adviseert Ad de Bever een sla-melange met frisse dressing

Vers herken je aan de geur

Algemeen

Sint-Oedenrode - "Als je een zakje met vers gesneden groenten opent, dan moet je ook de groenten ruiken. Geur is het kenmerk en de garantie voor vers", dat vertelt Ad de Bever. Ad is eigenaar van 'De Bever Groente en Fruit' aan de Boskantseweg. Elke dag van het jaar is hij in de weer om de Rooise consument verse groenten en fruit aan te kunnen bieden. Als het maar even kan, dan haalt Ad zijn producten uit onze eigen streek.

Als je met Ad praat, komt het woord 'vers' regelmatig voorbij. Hij vindt het van essentieel belang om eerlijke producten te verkopen. "Weet je, de champignons die wij verkopen, zijn nog diezelfde ochtend geplukt. Zo vers kan alleen als je producten verkoopt die uit de eigen streek komen. Wij halen onze champignons bij Van den Elzen hier in Rooi. Ook de eieren komen van om de hoek, die halen we bij Van Acht".

Hulpje in de keuken
"Net als vroeger willen ook nu de mensen graag lekker eten. Maar in tegenstelling tot toen, hebben mensen het nu veel drukker. Er is dus veel minder tijd om dat eten klaar te maken. Een groot deel van de maaltijdbereiding doen wij hier in onze moderne snijkeuken al voor hen", zegt Ad.

Ik kan het niet nalaten om Ad te vragen wat zijn tip is voor de feestdagen. Na even denken antwoordt hij: "met de feestdagen zou je eens een mooie sla-melange moeten nemen en die naar eigen idee opmaken met kleurige ingrediënten. Daarover heen een simpele natuurlijke dressing, dat geeft zoveel voldoening, zeker weten dat je daar geen spijt van krijgt".