Archief
Archief

MHC Dames 1 baas op Sons veld

Sint-Oedenrode / Son en Breugel - Afgelopen zondag is de laatste competitie wedstrijd gespeeld van de eerste seizoenshelft. Het is een helft waar de dames afwisselend hebben gepresteerd. Om het positief af te sluiten is er maar een doel voor het team van Jan Kemps en Hugo van Gent, winnen.

MHC Sint-oedenrode kwam fel uit de kleedkamer. Als team werd de press uitstekend neergezet. Son wist hier geen antwoord op te geven en verspeelde de bal meerdere malen over de zijlijn. Sint-Oedenrode wist hierdoor kansen te creëren, helaas tevergeefs. Desondanks bleef het team geduldig de bal rond spelen. Geen overbodige loopacties maken, maar rondpassen naar elkaar. Dit werd uiteindelijk beloond met een fabuleus doelpunt. Hilde Sijbers wist de bal snoeihard half hoog in de cirkel te brengen, waarop Paulien Donkers snel reageerde en de bal binnen tikte. Son maakte snel gelijk. Door onoplettendheid van het team wist Son via de achterlijn de cirkel binnen te dringen en te scoren. De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Sint-Oedenrode was het team dat het spel bepaalde. De verdediging bleef de bal rustig rondspelen, op zoek naar de opening. Deze werden zowel door het middenveld als de spitsen gecreëerd. Door de vrije ruimtes durfde de verdediging ook zelf aanvallend mee te hockeyen. Met als resultaat Sabine Kuhne die rechts de cirkel binnen mocht sprinten en de bal hoog richting de kruising wist te slaan. De oplettende keeper van Son weerhield haar tot scoren. Sint-Oedenrode bleef dreigend. Niet alleen met veld-acties, maar ook met de corners. Af en toe lukte het Son door te breken, maar gevaarlijk werd het niet. Het tweede doelpunt viel laat in de wedstrijd. Door wederom mooi combinerend veldspel kwam de bal bij Hilde Sijbers. Opnieuw met een hard schot schoot ze de bal de cirkel in. Nu was het Iris van de Loo die bekeken achter de verdedigster van Son uit kwam en de bal in het doel tipte; 1-2. Met nog 10 minuten op de klok werd de slotfase spannend. Desondanks wist Son niet meer gevaarlijk te zijn.